Ciclisme

Geraint Thomas, primer líder del Tour

Chris Froome avantatja Richie Porte de 35 segons i Nairo Quintana, de 36

El corredor de l’equip Sky Geraint Thomas és el primer líder del 104è Tour de França després d’imposar-se ahir a la primera etapa, una contrarellotge de 14 quilòmetres sota la pluja de la ciutat de Düsseldorf. El britànic va superar el suís Stefan Kueng i el seu company d’equip Vasili Kiryienka. El principal candidat a guanyar a la primera jornada, el campió mundial contra el crono, l’alemany Tony Martin, va finalitzar en 4a plaça. Pel que fa als residents, va destacar la 15a posició de Jonathan Castroviejo, del conjunt Movistar, i la 29a de Simon Yates, que a més es va situar 5è a la classificació dels joves.

Entre els ciclistes favorits al triomf final a París, el més beneficiat va ser l’actual campió, Chris Froome, que va avantatjar els seus principals rivals de més de mig minut tot just a la primera jornada de competició. El corredor de l’Sky va fer 35 segons menys que l’australià Richie Porte i 36 que Nairo Quintana. Però el temps cedit respecte a Froome no va ser la pitjor notícia del dia per al colombià, ja que el principal company al Movistar, Alejandro Valverde, va patir una caiguda en traçar un revolt que el va portar a abandonar la ronda.

Alemanya i Bèlgica acullen avui la segona etapa, que transcorrerà entre Düsseldorf i Lieja, un recorregut de 203,5 quilòmetres amb dos ports puntuables de 4a categoria que no haurien de ser un impediment per veure la primera arribada a l’esprint d’aquesta edició del Tour de França.