BTT

El commençal es corona

Myriam Nicole, de l’equip de ‘bikers’ Vallnord, puja al més alt del podi d’elit i guanya una posició a la general de la Copa del Món

El commençal es coronaVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap representant andorrà de la Federació de Ciclisme es va poder classificar per a les finals de la disciplina de descens de la Copa del Món de BTT, que s’està disputant des de dijous al circuit DH World Cup del Vallnord Bike Park la Massana. La jornada d’ahir es va desenvolupar sense gaires inconvenients quant a la pluja i va aplegar milers d’espectadors. L’alegria i alhora la sorpresa va arribar amb la primera victòria de la temporada per a la francesa Myriam Nicole, del Team Commençal Vallnord, que es va fer amb el millor temps d’elit femení i va pujar al més alt del podi coronant-se així al Principat. El dia de la presentació pública dels cinc bikers que conformen el conjunt, la corredora de 27 anys nascuda a Montpeller va ser definida com una promesa d’aquest esport, i va confirmar-ho sobre el paper amb escreix en superar la tercera plaça que es va embutxacar al país la campanya passada.

Va aterrar a Andorra ocupant la tercera posició de la classificació general de la competició i va encapçalar les primeres sessions cronometrades, encara que divendres no va liderar les proves classificatòries (4’55’’399), cedint aquest lloc a l’australiana Tracey Hannah (4’54’’338), per la qual cosa el seu triomf es veia un pèl complicat. En qualsevol cas, Nicole va trencar amb tot i va aconseguir un magnífic registre de 4’50’’986 amb força marge respecte a la britànica Tahnee Seagrave i la també gal·la Marine Cabirou, segona i tercera amb uns cronos de 4’53’’983 i 4’59’’027, respectivament (de 15 aspirants la potent anglesa Rachel Atherton va finalitzar quarta). La guanyadora va confessar haver-se sentit còmoda gràcies que “el recorregut és realment perfecte, perquè hi ha de tot, és a dir, bike park, terreny natural, pedalatge i físic”. De la seva banda, Hannah va decebre en finalitzar novena, però de manera provisional va continuar situant-se al capdavant de la taula amb 745 punts, mentre que Nicole es va col·locar segona a només 5, relegant Seagrave (a 51).

En elit masculina, on hi havia 80 candidats, tampoc es van donar els pronòstics, ja que l’esportista d’Austràlia Troy Brosnan, del Canyon Factory Racing DH, va vèncer assolint una treballada i ajustada marca de 4’06’’236. Seguit de l’ambaixador de Vallnord, el sud-africà Greg Minnaar, molt estimat pel públic, amb 04’06’’456, i l’anglès Danny Hart (04’08’’642). Brosnan, de 24 anys, va sorprendre els favorits, malgrat que va demostrar durant tot el certamen estar en un gran nivell, arran que es va endur la cursa classificatòria amb un crono de 4’08’’349. Un d’ells, Hart, qui va imposar-se el curs passat i és el vigent campió mundial, va declarar amb contundència que “és un dels millors circuits d’entre els bike parks que recorre la Copa del Món”. El biker espanyol Àlex Marín va cloure vuitè consumant així una bona actuació en entrar dins del Top-10, igual que Loic Bruni, Loris Vergier i Gaetan Vige, de França. En relació amb la general les puntuacions es van actualitzar: Minnar amb 672 i el nord-americà Aaron Gwin i Trosnan, amb 569 i 542. El podi júnior d’homes el van conformar Finnley Iles, Matt Walker i Kade Edwards, de 20, i en dones Megan James, Melanie Chappaz i Beatrice Migliorini, de 7.

DESCENS

MASCULÍ

1. Troy Brosnan (Austràlia) 4’06’’236

2. Greg Minnaar (Sud-àfrica) 4’06’’456

3. Danny Hart (Anglaterra) 4’08’’642

CLASSIFICACIÓ FINAL COPA DEL MÓN

1. Greg Minnaar (Sud-àfrica) 672 punts

2. Aaron Gwin (Estats Units) 569 punts

3. Troy Brosnan (Austràlia) 542 punts

FEMENÍ

1. Myriam Nicole (França) 4’50’’986

2. Tahnee Seagrave (Anglaterra) 4’53’’983

3. Marine Cabirou (França) 4’59’’027

CLASSIFICACIÓ FINAL COPA DEL MÓN

1. Tracey Hannah (Austràlia) 745 punts

2. Myriam Nicole (França) 740 punts

3. Tahnee Seagrave (Anglaterra) 689 punts

tracking