Trial

Inici amb sorpresa

El jove de 19 anys Jaime Busto va aconseguir el millor temps, per davant del resident Toni Bou i d’Adam Raga

Inici amb sorpresaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove pilot Jaime Busto va donar ahir la sorpresa en ser el més ràpid a la qualificació del TrialGP d’Andorra, que es va celebrar a la zona instal·lada a la plaça de la Germandat, a Sant Julià de Lòria. El bilbaí de 19 anys va superar el seu company d’equip, el resident Toni Bou, que va aconseguir la segona plaça. Adam Raga va ser qui va tancar els llocs d’honor, a sis segons del millor temps. Ja més endarrerits van acabar altres corredors importants, com Fujinami, sisè, Fajardo, setè, o Cabestany, que va ser onzè en tenir un punt de penalització.

Després de la sessió, Busto es va mostrar satisfet per la seva prestació: “Estic content per com ha anat, primer pensava que sortia malament, però he donat gas per anar per a totes.” De cara a la cursa d’avui, va admetre que “els favorits van molt forts i segur que ho donen tot, però el terreny sec m’agrada i crec que ho puc fer bé i pujar al podi”. També va extreure aspectes positius Toni Bou, que va declarar que “no podia agafar riscos perquè sortir davant és una errada, i ja es va veure al Japó que penalitza molt, així que l’objectiu era anar ràpid sense arriscar en excés”. Pensant en l’actuació d’avui, va reconèixer que “és una bona posició per sortir, segur que és una prova per no cometre errades i tinc ganes de començar”. Per últim, el resident va criticar el recorregut que els pilots hauran d’afrontar avui: “Veient les zones, sembla que el trial és fàcil i no m’agrada perquè crec que el lloc és increïble per marcar un recor­regut amb més nivell, però són decisions que no prenem nosaltres i haurem de córrer en aquestes condicions.”

El tercer classificat, Adam Raga, que a l’anterior cita al Japó va cometre una errada a la qualificació que el va fer obrir el recorregut i acabar perjudicat, va manifestar-se feliç per la seva actuació: “Tenia molta pressió perquè sabia el temps que havien fet tots els rivals, però he assegurat i ho he fet bé. Aquesta tercera plaça és un bon botí per sortir avui.” El tar­ragoní també va cedir el favoritisme a la cursa d’avui a l’actual campió del món, Toni Bou: “Aquí anirà molt fort perquè això és casa seva, si vull guanyar hauré d’anar molt fi i cometre molt poques errades.” Tots dos pilots, Bou i Raga, acumulen sis victòries mundialistes al Principat, i si avui s’imposen igualarien el britànic Dougie Lampkin, que va pujar fins a set cops a l’esglaó més alt del podi.

El punt de partida d’avui tornarà a ser la laurediana plaça de la Germandat, on els corredors faran la primera zona, la mateixa que ahir va servir per fer la qualificació. Tot seguit emprendran camí cap als 14 obstacles que hi ha a Naturlandia, que faran dues vegades, i la competició acabarà de nou a Sant Julià de Lòria. L’acció s’iniciarà a les nou del matí, però els favorits al triomf sortiran més tard: Adam Raga ho farà a les 9.54 hores, Toni Bou a les 9.55 i Jaime Busto començarà a les 9.56. La previsió és que els candidats completin el recorregut pels volts de les 15.10 hores i tot seguit se celebri la cerimònia d’entrega de premis.

CASAS PATEIX UNA CAIGUDA

Al Trial2, l’andorrà Xavi Casas va patir una caiguda durant el seu torn per fer marca i va acabar amb cinc punts de penalització i sense temps en 18a posició. Amb aquesta plaça, el del Principat serà el tercer de la seva classe a iniciar el recorregut, a partir de les 9.22 hores. Els més ràpids en aquesta categoria van ser l’italià Luca Petrella, el gal Gael Chatagno i el català Francesc Moret.

TONI BOU INAUGURA A NATURLÀNDIA EL SEU ESPAI DEDICAT AL TRIAL

sant julià de lòria. Després de disputar la qualificació, Toni Bou va anar a Naturlandia a inaugurar l’Espai Toni Bou, que consta d’un circuit i d’una escola per als més joves. El pilot va admetre que “és una de les millors notícies del cap de setmana. Fa temps que treballem en aquest projecte i estic segur que té futur i serà bo per al país i també per a mi”.

tracking