Futbol

El cap del jove Marc Rebés obra la proesa

La selecció andorrana suma tres punts d’or que li serveixen per deixar l’última plaça del grup B

El cap del jove Marc Rebés obra la proesaXavier Pujol

Andorra va entrar ahir en els anals de la història del món del futbol del país després de tombar Hongria per un gol a zero i van deixar la última posició del Grup B. La derrota de Letònia davant Portugal els va enviar cap al pou i els del Principat es van situar cinquens amb quatre punts i a només un del quart i a tres del tercer (Hongria). Els jugadors escollits pel seleccionador Koldo Álvarez van plantar-se a la gespa de l’Estadi Nacional amb una cara rentada respecte els altres partits de classificació pel Mundial de Rússia 2018, que va disputar contra entitats de pes com Portugal o els mateixos hongaresos. La victòria contra San Marino en un amistós i l’empat a zero en la darrera jornada a casa davant les Illes Fèroe va permetre a la selecció afrontar el xoc amb una injecció de confiança, saber estar i moral, que va donar els seus fruits. Al minut 26 de joc, el jove defensa de 22 anys Marc Rebés va recuperar una pilota al mig del camp i ràpidament com si d’un mecanisme automàtic es tractés va tocar cap endavant amb al seu company Jordi Aláez. Aquest va passar a camp ofensiu, va encarar-se cap a l’àrea rival i va conduir l’esfèric durant uns metres des de la banda dreta fins arribar a prop de la zona de perill. L’incansable Chus Rubio va continuar la jugada i va doblar Aláez, qui amb un toc sutil i acurat va premiar-li l’esforç de la carrera i quan la pilota va estar a punt de sortir per la línia de fons va treure’s una centrada impecable futbolísticament i en aquests pocs segons va aparèixer el cap de Rebés per obrar la proesa. L’andorrà va seguir la jugada des

de la llunyania i finalment va ser-ne partícip culminant-la amb una rematada creuada per emmarcar que va fregar el pal dret i es va colar dins de la porteria de Peter Gulacsi, a qui la jugada va agafar-lo a contrapeu. L’electrònic al descans va ser d’1 a 0 i tot i que a la segona meitat els de Bernd Storck van apretar per capgirar, tots els futbolistes van estar impressionants, però menció a part mereix un impressionant Josep Gomes, qui va salvar ocasions cantades durant els 90 minuts. La selecció andorrana acumula 270 minuts sense encaixar un gol.

INDIGNACIÓ DE L'AFICIÓ D'HONGRIA, QUE S'ENCARA AMB ELS JUGADORS

Els prop de 600 aficionats que van desplaçar-se a Andorra per viure en directe el partit van acabar molt enfadats amb els seus jugadors. Al final del duel es van encarar amb ells pel mal resultat i es van viure moments de tensió. Els membres de seguretat de l’estadi van haver de treballar de valent per aturar algunes persones que van voler entrar al camp, amb aires de reprovació i d'indignació. Fins i tot, els jugadors, i també el tècnic, que es van anar a disculpar al sector del públic hongarès, van voler recompensar-los llençant les seves samarretes, que no van voler i van deixar sobre el camp. L’altra cara de la glòria.