Curses de muntanya

Ariadna Tudel s'endú la Vertical dels Isards, amb Marc i Òscar Casal segon i quart

Ariadna Tudel es va adjudicar ahir la 6a edició de la Vertical dels Isards a Canillo, segona cursa puntuable per a la Copa d’Andorra, amb 4,5 quilòmetres de distància i quasi 1.000 metres de desnivell. Al podi va estar acompanyada per Maria Fargues i Imma Parrilla. En categoria masculina el guanyador va ser el gironí Oriol Cardona, amb Marc Casal en el segon lloc i el basc Joseba Larralde tancant les places d’honor. Per la seva banda, Òscar Casal va acabar en quart lloc, a 22 segons de la 3a posició.

Pel director tècnic de la Federació Andorrana de Munta­nyisme, Carlo Ferrari, va ser una bona actuació dels corredors de la selecció, els germans Casal: “Estem satisfets pel rendiment, en Marc ha rebaixat la seva marca i l’Òscar ha quedat a prop del podi. La vertical no és la seva especialitat, però ha estat un entrenament de força qualitat per ells.” Ferrari també va fer una valoració general de la 6a Vertical dels Isards i va manifestar: “Crec que ha estat una bona competició amb quasi 60 corredors a totes les categories i feia una temperatura ideal per córrer.”

A més del circuit principal per als participants absoluts, júnior, veterans i master, també hi va haver un recorregut d’1,7 quilòmetres per als alevins, on es va imposar Salvador Martínez; cadets, amb victòries per a Alba Castillo i Marcel Prat, i infantil, on els primers van ser Lydia Elrinton i Oriol Olm.