Sant Marino 2017

Andorra finalitza última amb disset medalles

Andorra finalitza els Jocs amb un total de 17 metalls i supera així l’objectiu del COA de 15

Andorra finalitza última amb disset medalles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra es va acomiadar ahir de la 17a edició dels Jocs dels Petits Estats, San Marino 2017, sumant tres medalles més al caseller i superant així l’objectiu de les 15 (11 a Islàndia 2015) que va marcar el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, a l’inici de la cita.

La jornada es va encetar amb catorze i amb la derrota del bàsquet, que es va quedar sense premi, tot i que la quinzena no es va fer esperar gaire, ja que va arribar al matí a la contrarellotge de ciclisme amb un bronze ajustat de Julio Pintado. Mentre que en atletisme, la prova final dels 10.000 metres va donar una darrera alegria al país amb una plata de Marcos Sanza (40 anys) i un bronze de Toni Bernadó (50 anys). El balanç total va ser de 17 metalls repartits en un or, sis plates i deu bronzes. De la seva banda, Dayane Huerta es va haver de retirar en els 5.000 metres, ja que “no m’he trobat en les millors condicions, la panxa tampoc la tenia fina, però ho he intentat”, i finalment, en els relleus de 400 metres, el grup format per Mikel de Sa, Miquel Vílchez, Leo Sangrà i Kevin Poulet va finalitzar cinquè de cinc (podi per Islàndia, Xipre i Mònaco) amb un cronòmetre de 44’59. En els 1.600 hi havien de participar Pol Moya, Carles Gómez, Miquel Vílchez i Kevin Poulet, però no es van presentar a la prova. Sanza, que ja va ser bronze als 5.000, va registrar 31’04’’74 als 10.000, el seu company Bernadó, 33’56’’17, i el vencedor va ser el luxemburguès Pol Mellina, amb una marca de 30’46’’61.

“És cert que podria haver estat or, ja que duia la carrera ben encaminada, però en el darrer tram m’he desinflat una mica i quan he intentat reaccionar ja era massa tard”, va explicar Sanza, qui va continuar reflexionant que “en l’última volta m’ha avançat i són coses que passen. L’important és la satisfacció que sento per les dues curses dutes a terme”. Bernadó, que va assolir el primer bronze de la seva trajectòria, va deixar clar que “no m’ho esperava gens”. D’altra banda, Martí va comentar sobre les actuacions dels andorrans que “penso que ha estat molt bé, la pena és que només hi ha un or”.

Andorra finalitza última amb disset medalles

tracking