Sant Marino 2017

Estrena del caseller de BTT en uns Jocs

Guy Díaz aconsegueix un bronze molt especial en ser el primer d’Andorra

Estrena del caseller de BTT en uns JocsJOSEP BESOLÍ / COA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista andorrà de BTT Guy Díaz es va penjar ahir a la tarda la vuitena medalla de bronze d’Andorra i la primera en aquesta especialitat en uns Jocs dels Petits Estats. Aquest esport va ser l’últim a debutar a San Marino, amb una única fase final formada per 24 participants, entre els quals també es trobava el júnior del Principat Kilian Folguera (16 anys).

Pel que fa als resultats, Díaz va tancar el podi amb un temps d’1 h 13’58’’, per darrere del xipriota Andreas Miltiadis ( 1 h 13’ 25’’) i del luxemburguès i màxim aspirant Soren Nissen (1 h 12’ 18’’), mentre que Folguera va fer 17è en 1 h 24’ 53’’. Cal destacar que de tots els esportistes n’hi va haver dos que no van acabar el traçat i un altre que va ser doblat, per la qual cosa cap dels tres va quedar registrat. Finalitzada la prova, el guardonat va valorar sobre la seva actuació que “estava clar que estava entre els cinc o sis favorits. La veritat és que em notava força bé, els últims dies han estat genials, però ja se sabia que el millor seria el de Luxemburg”. El d’Andorra va voler afegir que “el de Xipre tampoc anava malament, tot i que era factible atrapar-lo. Durant la cursa he pogut situar-me en una bona posició des del principi i fins i tot he liderat, però més endavant he vist com Nissen, malgrat la caiguda, ha pogut remuntar i ha demostrat que el seu nivell era un altre”. Sobre la pugna particular que va mantenir amb Miltiadis va comentar que “ha estat una guerra constant amb ell, el tenia sempre a prop, a pocs segons. En alguns moments m’ha semblat veure’l cansat i he aprofitat per recuperar temps, però no he pogut. De totes formes estic força content pel metall de bronze, he confirmat el bon estat de forma que venia mostrant en les darreres carreres”. Finalment, en un acte de companyerisme va remarcar “la fantàstica cita que ha dut a terme el Kilian Folguera, ja que per exemple a la sortida ho ha fet cor­rectament i s’ha de tenir en compte que és júnior i de primer any”. Díaz també va indicar que “el seu futur és esperançador i el relleu està clarament assegurat i espero que vagi a molt més.

En ciclisme, avui es disputa la final de la contrarellotge amb la participació de Iolanda López en categoria femenina i en masculina hi seran Julio Pintado, Òscar Cabanas i David Albós, qui tindrà més opcions en una competència que és certamen difícil i dependrà del circuit i candidats.

tracking