San Marino 2017

Dues plates i cinc bronzes en l'estrena dels jocs

Andorra s’estrena amb set metalls en la primera jornada, dues plates i cinc bronzes, quatre dels quals arriben al tartan

San Marino 2017COA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada dels Jocs dels Petits Estats de San Marino va ser convincent, d’acord amb les expectatives i els objectius marcats. Si fa dos anys es van obtenir 11 medalles en total, només ahir se’n van assolir set, dues plates, en petanca i ciclisme, i cinc bronzes, un en natació i quatre en atletisme. El Comitè Olímpic Andorrà es va marcar els 15 metalls com a objectiu i en només una jornada ja s’han aconseguit pràcticament la meitat, i més que en tres jornades a Islàndia 2015, per la qual cosa la previsió de resultats és bona.

Marcos Sanza va sumar el dar­rer podi d’ahir de la delegació andorrana als 5.000 metres obtenint el tercer millor temps amb un registre de 14’41’’04, i després de no poder aguantar l’últim canvi de ritme del xipriota Amine Khadiri (14’21’’35) i el luxemburguès Pol Mellina, primer i segon. “Ha sigut una cursa molt ràpida i m’he divertit molt. M’he trobat molt bé, llàstima que a l’última volta no he pogut seguir el canvi de ritme que han fet els dos rivals, però estic satisfet”, assenyalava el corredor del Principat. Els dos atletes que el van superar són especialistes de distàncies més curtes, mentre que Sanza acostuma a fer-ne de més llargues, així com Toni Bernadó, que va ser cinquè malgrat les molèsties que arrossegava al peu (15’28’’69). “És una cursa curta per a mi. Ells són cor­redors que venen de més avall i aguanten bé els 5.000 metres. El Toni i jo som de llarga distància i ens costa una mica més, però estic content amb el rendiment”, afegia el resident.

En els 800 metres, es van produir dos debuts amb medalla. Primer, Dayane Huerta va finalitzar tercera amb un registre de 2’10’’56, quedant-se a 4’06’’ de la més ràpida, Natalia Evangelidou, atleta de Xipre, la gran dominadora ahir al tartan. Seguidament, Pol Moya va saltar a la pista marcant el ritme, però a la recta final va ser avançat i va caure al tercer lloc per centèsimes de diferència. El guanyador, el xipriota Christos Dimitrou, i el segon, el luxemburguès Charles Grethen, van registrar un temps d’1’50’’45 i 1’50’’70, per 1’50’’72 de Moya. “No són les millors sensacions que he tingut mai, però he pogut mantenir el ritme i he lluitat fins al final”, valorava l’atleta.

Abans que ell, Clàudia Guri va estrenar el medaller de la delegació en atletisme en salt d’alçada amb un registre de 1,68, pel qual va compartir el darrer lloc del podi amb la sanmarinesa Melissa Michelotti. Guri va provar l’1,71 que l’hauria dut al segon lloc, però finalment es va conformar amb una bona tercera plaça. Per la seva part, Mikel de Sa no va poder entrar a la final dels 100 metres llisos després de marcar un temps d’11’’17. El tartan descansarà avui abans de tornar demà.

JOSEP BESOLÍ , DESIGNAT DIRECTOR DELS JOCS D'ANDORRA 2021

El Comitè Olímpic Andorrà, d’acord amb el Govern, va anunciar ahir la designació de Josep Besolí com a director dels Jocs dels Petits Estats que Andorra organitzarà el 2021. L’ens el va escollir per la seva “llarga experiència en l’àmbit organitzatiu”, sobretot en el món del motor, portant el Trofeu Andros al país, entre altres.

San Marino 2017

tracking