ACB LLIGA ENDESA

Mai por

El MoraBanc aspira avui a fer història novament al tercer i definitiu partit de l’eliminatòria contra el Reial Madrid

MoraBancXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hem de ser valents.” Amb aquestes declaracions, Joan Peñarroya va fer referència implícitament ahir a l’eslògan d’aquesta campanya del MoraBanc Andorra abans de marxar cap a Madrid ahir. Tenia clar el que esperava del seu equip de cara al tercer i definitiu partit de l’eliminatòria contra el Reial Madrid que disputen avui (19.15 h) al WiZink Center. Al davant hi ha l’oportunitat de fer història novament per segona vegada en tres dies, i per enèsima en aquesta temporada memorable. Les opcions, però, van contra els del Principat, ja que només una vegada el vuitè classificat del curs regular ha eliminat el primer, i tenint en compte que el rival és el Madrid, el gran dominador del bàsquet espanyol i també europeu dels últims anys, les possibilitats són menors. “Sabem que és un senyor equip jugant a casa i són hiperfavorits”, acceptava el tècnic egarenc.

No obstant això, sigui quin sigui el rival, diguin el que diguin els precedents, o encara que disputin el tercer partit en només cinc dies, hi ha un aspecte que fa augmentar les opcions: la il·lusió. Perquè eliminar el Reial Madrid i passar a les semifinals seria una fita que aniria molt més enllà i només aquesta idea omple el conjunt tricolor. “El cansament és un factor que hi és, però crec que en un partit com aquest, l’ambició que té la plantilla el supera. La il·lusió al cap és la que mana en aquestes situacions i crec que de cap estem bé”, indicava Peñarroya.

No li faltaran tampoc ganes al conjunt dirigit per Pablo Laso, un especialista en partits d’aquesta transcendència. L’equip blanc segur que es vol refer de la desfeta de divendres i per aquest motiu, l’entrenador del MoraBanc explicava que esperava “el millor Madrid”, ja que “és un partit molt transcendental per a ells. És un equip fet per guanyar la lliga i es trobaran en una situació que en cas de perdre queden eliminats. Tenen jugadors amb experiència i estan acostumats a aquests tipus d’enfrontaments”.

També Laso plantejava el mateix sobre el MoraBanc a la roda de premsa posterior al duel de divendres. “Sempre espero el millor de l’equip rival, és una obligació com a entrenador, i ara mateix el MoraBanc és un equip que sabem la dificultat que hi ha per guanyar-lo”. Els dos equips es coneixen de sobres l’un a l’altre. El d’avui serà el sisè i últim partit entre els dos equips d’aquesta temporada. També el més important perquè la història estarà en joc, i quan això passa, no s’ha de tenir mai por.

BURJANADZE TAMPOC PODRÀ AJUDAR AVUI L'EQUIP A MADRID

Ni dimecres, ni divendres, ni avui. Beqa Burjanadze segueix amb molèsties al genoll i no podrà jugar el tercer partit de l’eliminatòria contra el Reial Madrid tampoc. Amb aquest, serà el quart partit consecutiu que l’aler pivot de Geòrgia es perdrà. La resta de l’equip va acabar amb bones condicions físiques el duel de divendres al Poliesportiu i estarà a disposició del tècnic avui, menys el també aler pivot, Nacho Martín, que malgrat ser a la recta final de la recuperació encara no es troba en condicions.

tracking