ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc eclipsa el Madrid

El MoraBanc fa un partit espectacular contra el Reial Madrid i aconsegueix una victòria històrica en el play-off

MoraBancXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un per un, tots els membres del BC MoraBanc Andorra van anar sortint del túnel de vestidors aclamats per l’afició després d’un partit espectacular contra el Reial Madrid. El jefe, Joan Peñarroya; el showman, Thanasis Antetokounmpo; i l’MVP, Giorgi Shermadini, van ser els més ovacionats quan Gabriel Fernàndez, cap de comunicació del club, va pronunciar els seus noms per fer una comunió tots junts, afició i equip. I no era per a menys, perquè el MoraBanc acabava d’aconseguir un triomf únic que molt poques entitats del nivell dels andorrans pot presumir de tenir. Una victòria contra el Reial Madrid als play-off. El sentiment, com no podia ser d’una altra manera, era d’eufòria. “Fer-ho al play-off, amb aquest ambient i tal com anava el partit, igualar una sèrie... Tant de bo no fos insuperable això, però em costa de pensar-ho ara mateix”, celebrava el president, Gorka Aixàs, enmig d’abraçades amb membres del club. Recordes alguna victòria més especial que aquesta? “No, no, no... Per a mi és la més especial, segur”, afirmava rotundament el màxim dirigent.

“Viure el que hem viscut avui al Poliesportiu és un somni per a la gent que portem des de fa anys al club. Ens imaginàvem poder arribar aquí, potser no tan ràpid, però el fet de viure-ho és una satisfacció molt gran i espero que tota la gent d’Andorra se senti orgullosa del seu equip i pensi que ho donarem tot per donar la gran sorpresa de la temporada”, assenyalava un Francesc Solana emocionat. El projecte que ell ha construït acabava d’escriure una pàgina daurada més, de tantes aquesta campanya, als llibres d’història del club. “No ens dona dret a res, però sí que ens dona dret a somiar”, indicava.

Un altre visiblement feliç era Joan Peñarroya a la roda de premsa. “No cal parlar gaire del partit d’avui. A mi m’agrada recordar d’on venim. Fa 7 anys érem a LEB plata i avui guanyem un partit de play-off al Madrid. Amb això està tot dit”, afirmava el tècnic, que va afegir amb convenciment “que no pensi ningú que anem a Madrid a no competir i a no guanyar”, a més de dir que “estem tots molt contents, ens ho mereixem i la recordarem”.

Al vestidor l’eufòria també era màxima. El capità, David Navar­ro, exposava que “estem molt contents perquè teníem moltes ganes de guanyar el Madrid, no podíem acabar amb una altra der­rota. Ha sigut un partidàs nostre, i encara hi creiem”. El showman Antetokounmpo mostrava la seva energia habitual a l’hora d’analitzar el partit. “Has de mirar les estadístiques. Som el millor equip a casa de la lliga i sabíem que seria un partit diferent”, indicava el jugador grec, que per sorpresa comentava que “no ha estat la victòria més gran de la temporada. Vols saber per què? Si algú hagués dit al primer partit contra el Gran Canària que guanyaríem el Madrid, al play-off ningú ho creuria. Els únics que sabíem per què lluitàvem érem nosaltres”. Lluiten, amb tot el dret del món, pel somni de seguir als play-off. Diumenge, per a la sorpresa.

LASO: "ELLS HAN ESTAT MILLOR I ELS DONO L'ENHORABONA"

Més sec de l’habitual en rodes de premsa posteriors a duels contra el MoraBanc, al tècnic del Reial Madrid se’l veia enfadat després de la victòria del MoraBanc sobre el seu equip, tot i que es va mantenir diplomàtic. Laso va admetre que “a partir del tercer quart han estat clarament superiors i han agafat un avantatge que ens ha estat impossible tornar. Han fet un gran partit, amb molt bons percentatges de tir i han mogut molt bé la pilota. Han estat millors i els dono l’enhorabona”.

D’altra banda, el tècnic afegia que “per a mi l’eliminatòria sempre ha estat oberta, mai les veig ni gua-nyades ni perdudes. Sé que el partit que jugarem diumenge serà igual”.

El MoraBanc eclipsa el Madrid

tracking