ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc ensopega a Màlaga

El MoraBanc torna a desinflar-se fora de casa malgrat aguantar més temps i mostrar una petita millora

El MoraBanc ensopega a MàlagaACB PHOTO/ M. POZO

Es tractava de donar un plus. De trobar la manera de capgirar les situacions difícils sense sentir el “força Andorra” de fons. I això, que en qualsevol pista ja no és una tasca fàcil, s’havia d’aconseguir a la del flamant campió de l’Eurocup. Era tot un repte que un equip que aspira als play-off ha d’afrontar amb tot el que té i sense por. I quan es va produir el salt inicial els jugadors del MoraBanc feien palpar que tenien mentalitzat que una nova derrota contundent com a visitant no es podia donar per tercera vegada seguida.

Així, els del Principat van fer un parcial de sortida de 0-5 i van anar per davant en el marcador durant tot el primer quart. Hi havia encert, que és un dels factors que necessitaven a favor per tenir possibilitats, i fins i tot es va arribar a un avantatge de +7 durant el primer període (16-23). El que va evitar que fos un quart de sortida gairebé perfecte va ser que davant tenien un Unicaja que quan errava sabia anar a buscar els rebots ofensius i no deixava que el MoraBanc s’escapés a base d’encerts des de la línia de 3. Amb un parcial final de 9-4, els primers deu minuts van finalitzar amb un ajustat i positiu 25-27.

No obstant, passats els dos minuts i mig del segon, l’Unicaja ja es va posar per davant (30-29) per primera vegada i va mostrar-se més sòlid en defensa. Era el moment de saber imposar-se als moments complicats. Lafayette catapultava els malaguenys (33-29), però l’actitud andorrana semblava la correcta, que havien après a seguir creient com ho fan al Poliesportiu, posant el 33-33. Però no, va ser un petit instant d’inspiració, perquè els locals estaven endollats i els andorrans van baixar el ritme ofensiu i van passar de 27 punts al primer quart a 11 al segon per anar al descans amb un 45-38.

Estaven enganxats i encara hi havia tota una segona part per saber imposar-se als moments complicats. Al tercer període, però, malgrat no deixar-se anar, no van saber endinsar-se en el partit. L’Unicaja tenia encert i mostrava la seva superioritat, especialment des de la línia exterior, amb quatre triples més al tercer. A més, quan no en tenien, s’asseguraven de capturar el rebot. Estaven sòlids i el MoraBanc lluitava contra un gran, que es va arribar a posar 13 punts a sobre (61-48). Els del Principat, malgrat la qualitat del rival, deixaven el partit obert abans d’encarar els 10 darrers minuts finals guiats per un Czerapowicz endollat (66-56).

L’objectiu de ressorgir en moments difícils encara estava pendent al darrer quart, però tenien menys temps per complir-lo. L’aler suec seguia tenint bons moments per creure-hi, junt amb Shermadini, que ahir es va situar com a tercer jugador més valorat del club, però els malaguenys es van encarregar de trencar les esperances tricolors quan a falta de 5 minuts per al final van trencar el partit (83-67). Aquesta vegada van durar 35 minuts creient-hi. El MoraBanc va mostrar una petita millora, però la solidesa local va ser massa. Als minuts finals, quan es van deixar anar, el resultat se’n va anar fins al voluminós 93-69. Derrota justa, i avui el MoraBanc pot abandonar el vuitè lloc si el Bilbao supera l’Obradoiro. Toca seguir endavant.

LES CLAUS

El segon quart

Després d’haver tingut uns primers deu minuts molt bons, amb 27 punts anotats, els del Principat es van començar a desinflar al segon període, en què només van poder fer-ne 11.

El rebot

12 rebots ofensius de l’Unicaja van fer mal en moments clau al MoraBanc. Els malaguenys es van mostrar superiors en aquest aspecte i els va servir per assegurar molts punts.

Minuts finals

Aquesta vegada els de Joan Peñarroya van aguantar 35 minuts capbussats dins el partit. El Màlaga va acabar amb les esperances andorranes al darrer quart i va tenir un final còmode.