Govern, obert a estudiar el cas de la jugadora sense feina pel Premundial

Esports espera que la federació faci el primer pas si ho creu convenient. La portera que va anteposar anar amb la selecció no va jugar en el duel d’ahir

Govern, obert a estudiar el cas de la jugadora sense feina pel PremundialFMF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portera de la selecció Ainhoa Fernández va saber dilluns, just el dia abans de marxar a Lituània per al Premundial, que no tenia permís de l’empresa en què treballa per marxar. Un conegut hipermercat de l’avinguda Meritxell la va obligar a decidir entre la feina i la selecció i Fernández va decidir representar el país. La situació va agafar de sorpresa la jugadora, ja que dies abans de marxar havia demanat tenir festa per disputar el Premundial a l’empresa i aquesta li havia dit que sí. A més, en aquests casos la Federació Andorrana de Futbol (FAF) sempre envia un justificant als llocs de treball per informar de la convocatòria amb la selecció. Finalment, no li van permetre agafar els dies que havia demanat després d’argumentar que hi havia molt volum de treball, fet que va portar la portera a deixar la feina en ser convidada a marxar.

Etiquetes:

En aquest assumpte, el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va indicar que podrien estudiar el cas si la federació pensa que seria oportú parlar-ne. “Esperarem que ens vinguin a explicar el cas si creuen pertinent fer-ho”, va assenyalar Beal, que titllava com “un fet desagradable” la situació d’Ainhoa Fernández. Malgrat tot, el secretari d’Estat d’Esports acceptava que “no hi ha cap disposició legal que ens permeti fer cap acció i no tenim la possibilitat d’obligar a cedir la jugadora”.

Concentrada en el Premundial

Per la seva part, la federació prefereix esperar que el combinat tricolor completi el Premundial a Lituània abans de prendre cap decisió sobre si anar més enllà o deixar el tema per tancat. Fernández, juntament amb les seves companyes, està concentrada en la disputa del torneig UEFA i des de la FAF no es vol destorbar l’ambient amb situacions extraesportives. Casualment, ahir Fernández no es va posar els guants per saltar al camp, ja que va ser Maria Alexandra Cardoso qui va ocupar la porteria els 90 minuts en el partit davant de Moldàvia. De totes maneres, disputi minuts o no en els dos enfrontaments que queden, quan acabi el Premundial la FAF mirarà amb la jugadora la situació per si és necessari estudiar el tema i parlar-lo amb Govern.

MOLDÀVIA AMARGA L'ESTRENA D'ANDORRA

La selecció femenina es va estrenar ahir en un Premundial rebent una golejada amarga de Moldàvia. Ja al minut 9, les de José Antonio Martín van encaixar el primer, i al descans perdien 3 a 0. Al 59’, Moldàvia es va quedar amb una jugadora menys per expulsió i va abaixar el ritme, però encara va poder marcar el 4 a 0 definitiu. “Ha estat dur. Teníem un rival molt físic que ens ha collat molt”, lamentava el seleccionador, que hi afegia que “dins del nostre nivell hem competit bé, però ens han exigit molt. Ens han sorprès”.

tracking