L'FC Andorra acceptarà la sanció per la baralla

La Federació Catalana dona a l’FC Andorra i a l’AE Prat dos dies per presentar al·legacions pels incidents abans d’imposar càstigs definitius

L'FC Andorra acceptarà la sanció per la baralla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va fer ahir a la tarda la seva reunió habitual per determinar les sancions de la jornada i en aquesta li va tocar tractar la difícil situació que es va produir diumenge a la Borda Mateu en el matx de juvenils de l’FC Andorra i l’AE Prat, que va acabar amb una picabaralla entre un membre de la grada i jugadors del conjunt visitant. En casos delicats com aquest, l’organisme català sol donar als clubs implicats un parell de dies per presentar al·legacions contra l’acta de partit i les imatges que hi pugui haver. I així ho va fer. La resolució inicial que va fer pública ahir al vespre el comitè especificava només que els dos jugadors que havien vist targeta vermella al duel, el dorsal 9, Yuseff Lasgaa, un dels principals protagonistes de la polèmica, i el 3, Osama Rahali, seran sancionats. Tot i això, no indicaven encara quin serà el nombre de partits en concret que hauran de complir. Els precedents fan pensar que Lasgaa, que va ser qui es va dirigir enfurismat cap al públic després de ser increpat quan anava camí dels vestidors després de veure la vermella, estarà un mínim de cinc partits sense poder jugar, a banda de la sanció interna afegida que li imposarà el seu equip. Pel que fa a Rahali, podria estar un parell o tres de jornades sense aparèixer ja que va donar una puntada de peu a un jugador de l’Andorra enmig de l’enrenou, fet que l’assistent va veure i pel qual també va ser expulsat.

Etiquetes:

A la primera resolució del comitè de competició d’ahir, tampoc van assenyalar la possible sanció que recaurà sobre l’entitat andorrana, la qual s’espera que hagi de fer front a una multa econòmica que podria oscil·lar entre els 300 i 400 euros, segons es pot deduir per precedents en altres categories, més una advertència de tancament de camp. El president de l’Andorra, Albert Ferré, va assegurar que no presentaran cap al·legació i que acceptaran el càstig que els caigui, sigui quin sigui. “Ha passat el que ha passat i no hi ha defensa possible sobre aquests actes. Acatarem la sanció que ens correspongui sense més, és el millor que podem fer”, exposava el màxim mandatari del conjunt del Principat.

També respectaran i no recor­reran en contra si finalment es decideix sancionar el membre implicat en la picabaralla que era a la grada, que és jugador de l’equip juvenil, Èric de Pablos, i que també podria arribar a ser castigat per part de la Federació Catalana si en aquestes al·legacions que pugui arribar a fer el Prat entre avui i demà l’identifica com a tal. Se’l sancioni o no en l’àmbit federatiu, el jugador de l’Andorra rebrà un càstig de totes maneres ja que el club ho farà de manera interna. De moment, està apartat dels entrenaments i de l’equip des de dilluns i es podria acabar de decidir avui en una reunió de tota la junta abans de l’assemblea extraordinària quina serà la sanció. Tot indica que De Pablos no tornarà als terrenys de joc aquesta temporada, malgrat que encara s’ha de decidir la magnitud del càstig de manera oficial.

Els lamentables incidents que es van viure diumenge han donat per parlar durant tota la setmana molts mitjans espanyols, però tot i això, tant l’Andorra com el Prat han manifestat obertament la seva voluntat de donar per tancat el tema al més aviat possible. Demà, amb la resolució definitiva del comitè, ambdós podran passar pàgina.

AVUI, ASSEMBLEA PER TRACTAR EL DEUTE DEL CLUB I LA DENÚNCIA DE LLUÍS ESPANYA

Aquesta és una setmana moguda per a l’FC Andorra. A banda del gran enrenou en què s’ha vist envoltat per la picabaralla de diumenge a la Borda Mateu en el partit del juvenil, aquest vespre té convocada l’assemblea ordinària i una altra d’extraordinària amb temes calents a tractar. Serà al Centre de Tecnificació d’Ordino a partir de les 20.30 hores. Primer es farà l’ordinària, en la qual s’han d’aprovar els comptes del club des que Albert Ferré i la seva junta van prendre el càrrec fins al 31 de desembre. Un cop es conclogui el tram més de tràmit, es donarà pas als aspectes més delicats, amb el gran deute al qual ha de fer front el club derivat de la gestió d’Emili Puig i la denúncia que va interposar a la Batllia Lluís España recentment en què demanava que el club li retornés tots els diners que havia posat de la seva butxaca durant l’època de president. “Volem que vingui el màxim de gent possible i que s’hi involucri, nosaltres volem ser i som el màxim de transparents i clars possibles en aquests temes”, assenyala l’actual màxim mandatari.

tracking