ACB Lliga endesa

El Barça infligeix al MoraBanc la pitjor derrota de la història

El MoraBanc més pobre de la temporada surt escaldat de la visita al Palau davant un Barça que fa sang

El Mora Banc Andor­ra va tornar a fer figa fora de casa. Fins vorejar el ridícul aquest cop. És cert que visitava el Palau Blaugrana, però ahir els de Joan Peñarroya van deixar de competir ben aviat contra un Barça que va treballar-se un partit plàcid a partir del segon quart per dedicar-se al final un festival davant un equip trencat, desbordat i que va encaixar la derrota més àmplia a la lliga Endesa (+37), comptant les dues etapes del club a la màxima competició espanyola.

I això que el MoraBanc va tenir, aquesta vegada sí, una bona arrencada, amb un Shermadini que feia mal a la pintura (9 punts) i de seguida portava a la banqueta Ante Tomic per personals (2). Joc obert pels dos bàndols, amb Víctor Claver tirant d’anotació per part blaugrana davant d’un Burjanadze incapaç d’aturar-lo (8 punts). Els locals, però, van trobar-se algunes cistelles fàcils en contraatac, que no van agradar a Peñar­roya. Temps mort abans de tancar el primer quart amb un mínim avantatge del Barça, que a poc a poc es va entonar (20-18).

Al segon parcial van començar els problemes per al MoraBanc. El descans de Shermadini va deixar el MoraBanc sense referent en atac i l’equip, una vegada més a fora, es va veure llastat per uns baixos percentatges en el tir. El Barça, en canvi, amb la segona unitat en pista, podia córrer i trobava cistelles fàcils. Una esmaixada de Renfroe, el base, va portar Peñarroya a demanar temps mort, ja amb Shermadini en pista. Els blaugrana guanyaven ja de 8 punts i el pitjor de tot és que es trobaven molt còmodes. Shermadini va tornar a aportar punts però estava sol. Massa sol. I així és difícil guanyar tot un Barça per molt malament que pugui estar, (a la lliga no ho està tant). Ni Jelinek, ni Antetokounmpo, ni Czerapowiz... ningú acompanyava el georgià. Res a veure amb dissabte passat contra el Saragossa. Bartzokas ho veia tan fàcil que ni Tomic ni Víctor Claver no van sortir més a pista abans del descans. Minuts per a tots, amb bons minuts de Diagné. I així va ser com el Barça, amb un parcial de 23 a 13, va iniciar el tercer quart amb 12 punts de renda (43-31). Tocava recuperar-se per mirar d’igualar les forces. I per això es necessitava sobretot més encert per no dependre exclusivament de Gio (15 dels 31 punts andorrans) i ser més durs en defensa.

Però res. L’inici del tercer quart va ser un monòleg de Tyrese Rice, que amb 9 punts consecutius va obrir encara més l’escletxa i després va aparèixer Claver per arribar a una màxima de 18 punts (56-38). Peñarroya va aturar el joc perquè ja ni Shermadini anotava davant d’una defensa cada vegada més tancada. El MoraBanc buscava solucions, amb Albicy i Schreiner junts, però el partit anava consumint minuts sense que la dinàmica canviés. Ans al contrari. Els andorrans reincidien en les errades en el tir mentre el Barça anava fent, sense cap tipus de neguit pel marcador i sense cap tipus de pressió. El MoraBanc era el millor bàlsam. 13 puntets només en el tercer quart i 19 de desavantatge per iniciar l’últim quart. Una llosa massa gran. I a sobre al Barça li van començar a entrar els triples (10 de 12 al final del parcial) que van portar el marcador a un escandalós 102 a 65 final, que suposava la pitjor derrota de la història del club a l’ACB. Partit del MoraBanc per oblidar.