Alieu, president jugador

L’internacional confirma que té la intenció de prendre el relleu de Pep Escolà al capdavant del VPC però a la vegada vol mantenir la fitxa

Alieu, president jugadorXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pep Escolà, president del VPC Andorra els últims quatre anys, podrà marxar del club sabent que quedarà en bones mans. Després d’un temps de reflexió, Paul Alieu ha decidit fer un pas endavant i fer-se càrrec del club. Una vegada tinguin lloc tots els processos que marquen els estatuts de l’entitat per canviar de mandatari assumirà la responsabilitat. Primer, però, s’haurà de convocar l’assemblea ordinària i una altra d’extraordinària, que encara no tenen data, per fer eleccions amb un termini previ per presentar candidatures. Una vegada acabi, i amb la seva llista com a única presentada, a priori, Alieu saltarà de la gespa a presidir el conjunt en què ha jugat més de 15 anys.

Etiquetes:

Malgrat tot, Alieu, als 37 anys i encara en bon estat de forma, no pretén penjar definitivament les botes de moment. El 2015 va anunciar la seva retirada, però l’ha anat posposant i segueix sense decidir-se a fer el pas complet de deixar els terrenys de joc. “Em faré una fitxa i si em necessiten jugaré perquè és un club de promoció d’honor i tampoc no passa res si el president juga. No seria el primer cop que es dona aquesta situació a lligues inferiors”, asse­nyala el jugador.

Quant a la selecció, Alieu no disputarà el partit del 8 d’abril davant Israel, però serà per motius personals i no per haver decidit deixar definitivament els isards. De cara a la temporada vinent, aplicarà una lògica similar a la del VPC i en cas que Jeannhot Martinho cregui necessària la seva participació es calçarà les botes, tot i que ho veu menys probable. “La selecció és diferent perquè és molt més dur físicament. Si estic al 100%, seguiré”, afegeix el futur president del club andorrà. Acabi sent necessari o no, seguirà entrenant per intentar mantenir el ritme i la forma física. “Així els jugadors em veuran sovint pel camp”, indica. Veient l’estat de forma del número 8 i la importància que encara té tant a l’equip com al combinat nacional, tot fa pensar que és possible que encara se’l vegi placant alguna vegada més el curs vinent.

Com abans millor

Amb tot, Alieu afronta el nou repte de presidir el club “il·lusionat” i amb el respecte que comporta tenir la responsabilitat d’haver de portar la gestió d’una entitat esportiva. A més, ja està començant a treballar en els aspectes que comportarà presidir-lo i així quan prengui el càrrec de manera oficial es podrà centrar a començar a construir el projecte 2017-2018 ràpidament. “Hem de fer el pas al més aviat possible perquè el Paul pugui començar a treballar amb tranquil·litat i jo ja me’n pugui desvincular”, comenta Escolà, que es veu obligat a deixar la presidència per manca de temps a causa de les seves obligacions laborals.

Alieu està acabant de conformar els membres de la seva junta directiva i quan els tingui tancats, aquesta mateixa setmana farà una presentació davant els mitjans en què anunciarà els noms que conformaran la llista. Actualment ja ha tancat els càrrecs importants i només li queda alguns dels vocals. El futur del VPC Andorra està ben assegurat.

EL VPC ENCARA ESPERA UNA DECISIÓ DEL COMITÈ SOBRE LA RECLAMACIÓ DE L'ARIZE

Minuts després de la gran victòria de diumenge a l’Estadi Nacional davant el Lézat per un contundent 30 a 9, el VPC va saber que li havia sortit tot rodó i que havia passat a ocupar la setena posició de la classificació, que donava accés a la fase d’ascens de promoció d’honor, per la derrota del Saint Orennais. Tot i això, l’eufòria va ser continguda ja que els del Principat eren conscients d’una reclamació de l’Arize, cinquè classificat, que per haver renunciat a l’ascens la temporada passada va ser sancionat amb tres anys sense poder pujar i la seva plaça a la fase d’ascens passava al setè classificat.

Amb el reglament a la mà, serà el VPC qui disputi el play-off, però el comitè del Migdia-Pirineus encara ha de donar una resposta a la reclamació de l’Arize. En no haver-hi jornada el proper cap de setmana, l’organisme no va reunir-se ahir ja que compta amb més temps per prendre la decisió. Des del club donen per fet que el VPC serà qui jugui la fase d’ascens, però no tanquen la porta a una possible rectificació per part de la federació.

En cas de ser així, el VPC haurà acabat la temporada ja que no disputarà la Copa Pirineus i no hi ha previst cap torneig. Si finalment es manté la normativa, jugarà un partit al camp del tercer de l’altre grup de promoció d’honor, el Coquelicots Montechois, que va sumar 10 triomfs, un empat i set derrotes durant el curs.

tracking