ACB Lliga Endesa

A mostrar caràcter visitant

El MoraBanc Andorra vol retrobar-se amb la victòria fora de casa després d’encadenar dues derrotes consecutives, davant Joventut i Obradoiro

MoraBanc AndorraACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra la setmana passada es va retrobar amb la victòria al Poliesportiu i avui vol fer-ho lluny de territori andorrà. Els del Principat, que no guanyen fora de casa des del 21 de gener, davant l’Herbalife Gran Canària, visiten la pista de la UCAM Múrcia (12.30 h). Un rival que tenint en compte la classificació pot semblar assequible (13è classificat amb 7 triomfs i 15 derrotes), però que té jugadors que marquen les diferències i tenen nivell per decidir un partit. El conjunt murcià, que va incorporar fa uns dies l’exjugador del MoraBanc Daniel Clark, arriba al duel amb certa confiança després d’haver posat contra les cordes l’FC Barcelona Lassa, diumenge passat al Palau, i només perdre de tres punts al final.

L’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, va declarar que “el Múrcia ha tingut problemes al llarg de la temporada, li falten victòries i tothom esperava que fos un equip de play-off”. Ara bé, “és indubtable que té molta qualitat i serà complicat, però si prenem bones decisions i tenim encert hi haurà possibilitats”. Els homes de Fotis Katsikaris (que va prendre les regnes a mitjan curs), estadísticament parlant, es troben a la meitat de la taula de la gran majoria de números. Encara que pel que fa a les assistències són dels que menys en reparteixen, segurament, perquè només hi ha un encarregat de fer-ho, Facundo Campazzo, que és el segon màxim assistent de l’ACB (el primer és Albicy) i quart en anotació. Cal destacar que són dels menys valorats de la competició i segons en el rànquing de percentatge en tirs lliures, amb un 80,20%. El tècnic murcià va indicar que hauran “de saber gestionar els moments crítics i sortir forts”. Katsikaris va comentar del MoraBanc que “està fent una molt bona campanya i té com a referència Giorgi Shermadini, que és el pivot més efectiu de la lliga”. L’hel·lè és conscient del potencial del georgià: les tres últimes jornades ha signat una mitjana de 19,3 punts, 8,3 rebots i 28 de valoració. Un dels millors davant del Manresa, Andrew Albicy, va confessar: “M’han dit que juguen dur i una mica dirty, per tant serà difícil, però si volem seguir aspirant a disputar el play-off haurem de donar el màxim.” Peñarroya va anar una pèl més enllà i va explicar que intentaran “que no juguin a camp obert o amb transicions”. Preguntat pel desencert en els llançaments, el tècnic va assenyalar: “Tenim tiradors i ho hem demostrat. Són ratxes i segur que entraran.”

LA JORNADA

Reial Madrid-Barça, un clàssic amb l'orgull en joc

El Reial Madrid i l’FC Barcelona Lassa es veuran les cares avui (18.00 h) al Palau dels Esports de la capital d’Espanya. El conjunt de Pablo Laso va apallissar els blaugrana a l’Eurolliga, però arriba en un moment de forma si més no qüestionable, després de perdre el lideratge de la lliga i ser relegat a la tercera posició. En canvi, a Europa va apallisar l’Estrella Roja divendres. Menció a part mereix el Barça de Bartzokas (cinquè classificat), a qui la victòria a Europa davant l’Unics li pot donar confiança, però sobretot buscarà evitar una altra humiliació madridista. D’altra banda, ahir es van jugar dos partits de la jornada 24, amb victòries per al València Basket contra el Fuenlabrada (101-86) i el Tecnyconta Saragossa davant l’Obradoiro (85-59), en l’estrena de Luis Guil a la banqueta local.

tracking