esQUÍ DE MUNTANYA

L'Skimo6 agafa galons i aplega 460 participants

L’organització es mostra satisfeta pel creixement de participants i ja pensa en el doble format per al 2018

L'Skimo6 agafa galons i aplega 460 participantsla sportiva spain

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Faig una valoració molt positiva, ja que anem creixent any rere any i el millor és que els corredors et felicitin. Estem molt motivats per seguir endavant.” D’aquesta manera es mostrava l’organitzador de la Grandvalira Skimo6, Gerard Riart. L’edició número dos va cloure ahir amb èxit a l’estació de Grau Roig. La prova de 30 quilòmetres amb sortida des de Naturlandia es va disputar sota unes condicions meteorològiques que no van ser les més propícies, tot i que “el temps ha estat millor que el de l’any passat, perquè no hi ha hagut vent i tampoc feia fred”, assegurava l’altre organitzador, Joan Turné.

Fins i tot les primeres parelles a creuar la línia de meta van indicar que havien passat moments de calor, ja que el sol va fer acte de presència a la zona contrària d’on estava situat el punt d’arribada. La neu caiguda al Principat divendres i dissabte va obligar a una setantena de voluntaris a treballar de valent per garantir la viabilitat de la cursa. Al respecte, Turné va explicar que “teníem distribuïdes 900 banderes de punta a punta i la nevada les va tapar totes i ens en vam trobar sense i amb gens traça”.

Des de les vuit del matí de dissabte fins a la nit van estar traçant i ell mateix va posar-s’hi ahir a primera hora per deixar-ho tot enllestit. Aproximadament unes onze hores de sacrifici col·lectiu que van servir perquè els 460 esquiadors (200 més que el 2016) distribuïts en 186 equips, formats per professionals i aficionats, gaudissin al màxim. Sobretot del paisatge, perquè segons Turné, “poques vegades el veuran tan verge, maco i amb els arbres completament blancs. És espectacular”.

Tant a Joan Turné com a Gerard Riart no se’ls va esborrar el somriure de la cara a mesura que les parelles van començar a arribar al sector de Grau Roig. Les van rebre totes molt contents i els seus rostres van transmetre satisfacció i orgull. “Quan va arribant la gent i et van dient que el traçat l’han trobat bé, els avituallaments fantàstics i els voluntaris encantadors, doncs t’omple molt”, declarava Turné.

Per la seva part, Riart, va coincidir amb el seu company tot comentant que “sento molta alegria quan arriben, perquè per culpa del temps hi ha hagut moments complicats”. En clau de resultats, en categoria masculina, Miguel Caballero i Pere Rullan (La Sportiva Team) van ser els primers a arribar amb un crono de 3 h 40’ 29’’. El tàndem espanyol no va poder millorar el registre de 3 h 24’ que van assolir en la primera edició Xavi Areny i Joan Albós. Aquest últim va repetir amb Francesc Poujarniscle (Janem Team) i van aconseguir una segona posició molt festejada en un temps de 3 h 49’ 27’’. Albós va confessar que “sempre és una il·lusió anar a córrer amb el Puchi, hem fet una gran carrera i he gaudit molt”. La parella femenina formada per Marta Riba i Tina Bes, del Mar-Tina Team, va proclamar-se vencedora en 3 h 56’ 52’’. El Sinbiosi Team composat per Maria Fargues i Jordi Solé, va dominar en mixt (3 h 53’ 05’’) i l’andorrana va dir que “ens hem trobat bé, al final hem apretat una mica perquè hem vist davant nostre altres competidors, però l’objectiu era passar-ho el millor possible”.

De cara a l’any vinent, Gerard Riart va recordar que “l’any vinent l’Skimo6 serà dissabte i diumenge l’Skimo10. Haurem de perfilar-ho ben bé tot i també farem una valoració del nombre d’equips”. Aquest és el camí a seguir per a fer realitat la futura volta a Andorra.

L'Skimo6 agafa galons i aplega 460 participants

tracking