Automobilisme

Els mundialistes Xevi Pons i Dani Sordo dominen la G5

A falta d’una cursa per disputar, Carlos Ezpeleta i Nil Solans tenen a tocar els títols de les respectives categories

Els mundialistes Xevi Pons i Dani Sordo dominen la G5JAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La G5 de les Crèdit Andorrà GSeries no va decebre ningú. Els pilots inscrits d’última hora van brillar i els habituals també ho van fer en una jornada protagonitzada per dos pilots del Mundial de ral·lis: Xevi Pons i Dani Sordo.

En la categoria reina, la GS1, va ser Pons qui va dominar clarament la jornada després d’imposar-se a les dues primeres fases de la cursa i a la final, sumant un total de 57 punts pels 52 de Carlos Ezpeleta, segon ahir penalitzat per una sisena plaça a l’esprint. Tercer va ser José María Roger, amb 41, els mateixos que Jan Solans. El millor andorrà va ser Jaume Jou, amb 39, que el van situar en la cinquena plaça, mentre que el convidat del MotoGP Team Àlex Rins va acabar 13è.

Pel que fa a la GS2, va ser Sordo qui es va alçar amb el triomf després de protagonitzar en la final un duel d’alt voltatge amb Àlex Bercianos, a qui va superar per poc més d’una dècima sobre la línia de meta. El resident andorrà va sumar a la general tres punts més que el líder, Nil Solans, segon ahir. El tercer lloc del podi el va ocupar Nani Roma, mentre que els andorrans, Bercianos i Gerard de la Casa, van ser quart i cinquè, respectivament.

A la general de la categoria reina, Ezpeleta té el títol de cara gràcies als 194 punts pels 178 de Pons, que no està més amunt ja que en les primeres cites no va trobar un ritme òptim. A la GS2, Solans ja és campió virtual. Compta amb 188 punts i té a 46 el segon, Marcel Besolí, i a 51 De la Casa, tercer. La classificació final es resoldrà en la darrera prova de la temporada, la G1, que es disputa dissabte vinent al Circuit del Pas de la Casa.

tracking