Camp de futbol i pavelló esportiu a la sortida de La Massana
La Federació de Futbol lloga un terreny privat a la Massana per construir un camp amb gespa artificial calefactable, un pavelló poliesportiu i un camp de futbol de 7
La Massana tindrà una nova zona esportiva completa, amb un camp de futbol de mides internacionals, un pavelló poliesportiu i un camp de futbol de 7, a més de zones de restauració, espais per a sales de musculació, els vestidors i un pàrquing. Estarà ubicada a la zona coneguda per bòbila, un terreny privat que queda a la carretera General 3, una mica més amunt del Prat del Colat, a la vora d’una zona industrial. En total, són uns 19.000 metres quadrats, dels quals gairebé 13.000 serviran per a les instal·lacions esportives i a l’altra part s’hi podran fer activitats a l’aire lliure.
L’acord pel lloguer de la propietat és de 25 anys, amb opció de renovar. El cost total de la instal·lació és d’uns tres milions d’euros, que seran finançats per la UEFA i la FIFA, principalment, a més de la FAF. “Encara hem de tancar els últims detalls”, asse-nyalava el secretari general de la FAF, Tomàs Gea, en la presentació del nou projecte. El comú de la Massana, en aquest cas, hi col·laborarà econòmicament a través d’un conveni encara per pactar. “Volem que els nens de la parròquia facin ús de la instal·lació i tindrem un acord de col·laboració. Estem disposats a fer una aportació econòmica anual vist l’esforç que ha fet la federació”, indicava el cònsol major de la Massana, David Baró.
El termini previst d’execució de l’obra és d’un any i s’espera que els treballs comencin a finals de primavera o principis d’estiu, per la qual cosa a mitjans del 2018 estarà enllestida. “Si es poden escurçar els terminis seria perfecte”, puntualitzava Gea.
El secretari va explicar que una de les particularitats del camp de futbol és que comptarà amb gespa artificial calefactable. “Agafarem una gespa de molt bona qualitat. En altres coses de l’obra potser sí, però en això no mirarem d’escatimar”, comentava Gea. Les mides del terreny de joc seran les mateixes que el camp gran de la Borda Mateu (105x68), per la qual cosa podrà acollir partits tant de la lliga nacional com de competicions internacionals. Malgrat tot, no està pensat per disputar-hi partits de la selecció absoluta, però sí que s’hi podrien jugar enfrontaments internacionals de seleccions sub-17 o sub-19, entre altres. També es podrà dividir en dos camps de futbol de 7. A més, hi haurà grades amb una capacitat d’entre 400 i 500 espectadors, similars a les de l’Estadi Comunal o la Borda Mateu.
Pel que fa al pavelló, “funcional més que luxós”, segons Gea, està pensat per al futbol sala i acollir també partits internacionals, però la FAF es va mostrar completament oberta a compartir-ho amb altres activitats esportives. “Li volem donar el major ús possible, tot i que la prioritat serà el futbol sala”, assenyalava el secretari general de la federació. Aquest també comptarà amb grades, en aquest cas amb una capacitat molt més reduïda. A sobre del pavelló hi haurà el camp de futbol de 7 i a sota del camp gran s’hi ubicarà el pàrquing i quatre dels vuit vestidors de què es disposarà.
Després d’haver perdut l’estadi d’Aixovall, la FAF va engegar el projecte fa tres mesos per tenir una nova instal·lació esportiva al país que permetés alliberar les hores d’ocupació de la resta de camps. En aquest sentit, el seleccionador nacional, Koldo Alvárez, va valorar positivament la creació d’una nova zona i asse-nyalava que “tenir un camp més els 365 dies de l’any i a més en altitud és una sort i no té cap punt negatiu”. En estar ubicat a 1.300 metres d’altura, l’arribada d’equips forans per fer estades serà més propícia pels avantatges que suposa l’altitud, així com el paisatge de muntanya que tindrà la nova infraestructura.
UNA OPICIÓ
CALEFACCIÓ A LA BORDA MATEU?
Amb les nevades que han caigut els darrers dies al Principat i que han aturat l’activitat esportiva, la federació ha informat sobre la intenció d’instal·lar sota la gespa artificial de la Borda Mateu un sistema calefactable. Aquesta possible modificació, que “no és una obra complicada”, segons Tomàs Gea, no està pensada a curt termini. “Quan toqui canviar la superfície, en tres o quatre anys, ens ho plantejarem”, indicava Gea.