Esports de neu

Esteve es queda a tocar del podi al Mundial sub-23

L’andorrà fa un magnífic quart lloc als 15 quilòmetres d’estil lliure

Esteve es queda a tocar del podi al Mundial sub-23FAE

L’esquiador de fons andorrà Irineu Esteve va disputar ahir a l’estació de Park City (EUA) la prova dels 15 quilòmetres del Campionat del Món sub-23. Va aconseguir una magnífica quarta posició (de 51 esquiadors que van completar la carrera) amb un temps de 33’45’’8 a 50 segons del gua-nyador, el rus Bolshunov. L’entrenador de l’andorrà, Joan Erola, va declarar que “ha fet un carrerón i ha tingut el podi a tocar”. A més, Erola va explicar que “ha estat sempre entre els set o vuit primers i ha acabat l’última volta molt fort”. Irineu Esteve anava tercer en el quilòmetre 12, però el rus Spitsov va acabar més fort que ell. Sobre el podi 100% eslau, Joan Erola va dir que “són d’una altra divisió en molts sentits, però estem molt contents i ara a preparar la següent cursa”.

Surf de neu i esquí alpí

D’altra banda, ahir es va celebrar a Bansko la jornada de qualificacions de boardercross de la Copa del Món. L’andorrà Lluís Marín va obtenir el bitllet per a les finals de demà classificant-se en el lloc 31 (de 48 possibles) amb 19’’95. Marín no va poder passar de manera directa en la primera mànega, ja que no va finalitzar entre els 24 primers i va haver de jugar-s’ho tot a la segona, en la qual va fer el setè millor temps de la ronda. El rider andorrà va declarar que “he estat poc lúcid i he comès errors corregibles”. Sobre el seu estat físic va explicar que “de l’esquena estic pitjor del que estava als Estats Units”. Per la seva banda, Maeva Estévez va participar en les finals de la prova de boardercross de la Universiada, celebrada a l’estació d’Almaty (Kazakhstan). L’andorrana va quedar eliminada en l’small final, ja que no va poder acabar la cursa. En esquí alpí, Carmina Pallàs no va entrar entre les 60 classificades per a la segona mànega de la Copa d’Europa d’eslàlom a l’estació de Chatel (França).