Futbol sala

La selecció encaixa una golejada excessiva

Els de Xavi de la Rosa s’estrenen al Preeuropeu amb una dura derrota tot i tenir moments de domini del joc

La selecció encaixa una golejada excessivaFAF

La selecció andorrana no va poder ahir a l’estrena del Preeuropeu mantenir la dinàmica positiva que anava arrossegant en els darrers partits amistosos. Després d’acumular set partits sense conèixer la derrota, els de Xavi de la Rosa es van veure superats a l’hora de disputar una competició oficial davant una Lituània molt més preparada respecte als rivals amb què la tricolor s’havia enfrontat fins al moment. A més, la condició d’amfitriona va afavorir el conjunt bàltic gràcies a un Siemens Arena ple a vessar.

Malgrat les condicions adverses que suposaven tenir tot un pavelló en contra, la selecció no va deixar de lluitar en cap moment i va anar a buscar el triomf. És cert, però, que els locals es van avançar doblement i van arribar al descans amb un còmode avantatge de 2 a 0. Als 23 segons de la represa, però, David Férriz va retallar per a Andorra i donava esperances per obtenir alguna cosa positiva. Però en cinc minuts els lituans es tornaven a distanciar i obligaven De la Rosa a fer un plantejament més ofensiu, que no va tenir èxit. El seleccionador va començar a jugar amb porter-jugador amb encara més de 10 minuts per acabar el matx i malgrat tenir el domini de la pilota i comptar amb alguna ocasió, no se’n van saber treure profit. Lituània va aprofitar i va començar a sentenciar al contraatac, amb dos gols en els últims 11 minuts, el cinquè a falta de set segons per acabar. El resultat final va ser de 5 a 1, però la sensació va ser que la golejada va ser excessiva i no reflectia amb certesa el que s’havia vist a la pista, en la qual Andorra va arribar a tenir molts moments de domini.

Avui (15 hores), amb menys de 24 hores de marge, la selecció haurà de mirar de refer-se en el segon partit del Preeuropeu, davant França, la potència i favorita a obtenir el bitllet d’accés del grup d’Andorra.