ACB LLIGA ENDESA

Entrar al club dels 100

El MoraBanc arribarà al centenar de victòries a l’ACB si venç el Gran Canària

Entrar al club dels 100BCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 24 anys després del primer partit del Bàsquet Club Andor­ra a l’ACB, el MoraBanc té l’oportunitat d’assolir una fita numèrica important avui: la victòria número 100 en la màxima competició espanyola. El triomf de diumenge passat, que va servir per assolir el desitjat bitllet a la Copa del Rei, va ser el número 99, i d’assolir avui (18.30, hora d’Andorra) un triomf a la complicada pista de l’Herbalife Gran Canària s’arribaria al centenari.

No és l’escenari més favorable per arribar a aconseguir aquest repte, però després d’una setmana històrica, el MoraBanc té ganes de demostrar més. A l’entitat andorrana ja han aparcat la Copa a un cantó i només es fixen en el pròxim rival de lliga Endesa. En aquest cas, els canaris, que porten un balanç immillorable: 10 victòries en 12 partits, i aquestes dues desfetes van ser davant el Reial Madrid i a la pista del Barça Lassa.

D’ençà que van arrencar la temporada amb un 0-4 han canviat moltes coses. Una d’aquestes quatre derrotes inicials va ser al Poliesportiu d’Andorra en aquella remuntada èpica dels tricolors. Aquell partit, però, no servirà gaire com a referència. “Segur que aquell matx no s’assemblarà en res al que tindrem”, comentava Andrew Albicy en la roda de premsa prèvia al duel d’avui.

Joan Peñarroya veia com hi havia algunes similituds entre aquell equip que va venir al Poliesportiu i va arrencar el curs malament a l’ACB i l’actual. “Venien de ser campions de la supercopa i d’un gran moment. Tenen un equip terrible i ho van demostrar a la primera part, en la qual ens van passar per sobre”, recordava el tècnic, que hi afegia que “és un equip de primer nivell que pot guanyar qualsevol”.

I no és per menys, perquè el conjunt del Principat tindrà avui al davant a un equip que només ha perdut a casa davant el Madrid i ha sumat actuacions importants els darrers anys, com quan va ser subcampió de la Copa del Rei l’any passat o de l’Eurocup fa dues temporades, a banda de la Supercopa de la present.

L’equip encara té pendent sumar més victòries com a visitant, ja que segons Albicy, “és el que ens cal per estar millor a la lliga”.

Desplaçament

ENTRENAMENT A L'ARRIBADA A LAS PALMAS AL GRAN CANARIA ARENA

LAS PALMAS. Poc acostumat a desplaçar-se en divendres, el MoraBanc va viatjar ahir fins a Las Palmas de Gran Canaria, on només arribar es va dirigir directament a la pista per entrenar a l’escenari de l’enfrontament d’avui. Nacho Martín, lesionat de llarga durada, no va viatjar amb l’equip. Joan Peñarroya podrà comptar amb els 10 jugadors restants del primer equip per al duel d’aquesta tarda a la capital canària, on el MoraBanc ha caigut les dues passades temporades i on, per tant, no ha sumat mai cap victòria.

tracking