ACB Lliga Endesa

Eufòria total

El MoraBanc posa la directa des de bon inici i es mostra superior al Betis

Eufòria totalFernando Galindo

Festa completa al Poliesportiu. El MoraBanc es va agradar durant tres quarts i es va mostrar molt superior al Reial Betis Energía Plus per acabar superant-lo clarament en un partit en què l’afició no va fallar i va mostrar el suport que necessitava l’equip fins i tot en els moments delicats.

El MoraBanc Andorra va sortir com una bala. L’únic moment amb avantatge visitant va ser el 2 a 3, després d’un llançament de tir lliure de Radicevic. Antetokounmpo va anotar triple en la següent jugada i va ser l’inici de l’arrencada estratosfèrica del MoraBanc, amb jugades per al Top-7 de la jornada. Ràpidament els andorrans van obtenir un avantatge de 10 punts que va obligar Zan Tabak a demanar temps mort veient que els locals estaven molt concentrats (18-8). Semblava que els bètics frenaven la potència local abans d’acabar el primer quart, però la sintonia entre públic i equip era perfecta i es va arribar a la conclusió dels 10 primers minuts amb el 30 a 19.

Per al segon quart, Guille Colom es va posar l’equip a l’esquena per arrencar encara més fort i buscar la sentència abans d’arribar al descans. Dos triples seguits seus van posar al marcador el 36 a 21 i l’impuls local va seguir. I no tan sols en atac, perquè els tricolors van estar a totes en defensa també i van deixar el Betis en nou punts en tot el quart.

Al descans el MoraBanc ja tenia un peu i mig a la Copa (54-28) i molt se li havia de torçar la situació per no acabar guanyant còmodament després d’una primera part per emmarcar.

A la represa, però, es va patir perquè els tricolors van sortir amb menys encert dels vestidors i el Betis estava endollat. El MoraBanc només va poder fer set punts en nou minuts, dels quals cinc van ser des de la línia de personal. Els visitants van aprofitar per reduir la diferència dels 26 als 5 punts (61-56). En l’últim minut, els de Peñarroya van salvar el quart amb sis punts seguits i deixaven el marcador en un 67 a 56.

L’ensurt del tercer quart es va quedar en no-res al darrer i ràpidament es va encarrilar el bitllet cap a la Copa. Amb triples, tres dels quals d’Schreiner, el MoraBanc va distanciar-se un altre cop i fins i tot van saltar a pista Colom, novament, Maric i Schneider (per primera vegada coincidien dos andorrans a ACB). El marcador final va ser de 95 a 69 i el premi, doble: triomf i a la Copa.