raids

Cyril Despres cau del podi superat per 'Nani' Roma

El resident està a gairebé 3 minuts del català, però l’etapa d’avui pot marcar diferències

Cyril Despres cau del podi superat per 'Nani' RomaFACEBOOK DAKAR RALLY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents Cyril Despres i David Castera van ser els pilots de Peugeot més perjudicats en la setena etapa del Dakar, celebrada entre La Paz i Uyuni i que va haver de ser escurçada per l’organització. Despres va completar els 161 quilòmetres d’especial en la setena posició, quedant a més de nou minuts del primer, el seu company d’equip Stéphane Peterhansel. Monsieur Dakar, que sortia tercer, va sumar el 70è triomf d’etapa al raid més dur del món, i es referma a la primera posició de la general, tot i que Sébastien Loeb, amb l’altre 3008 DKR, està a poc menys de dos minuts. Al podi provisional ascendia ahir en tercera posició el català Joan Nani Roma, cinquè a l’etapa, però que va poder treure-li temps a Despres, descavalcat ara al quart lloc, a gairebé tres minuts de Roma. De tota manera, la diferència és molt minsa tenint en compte el que resta de raid, començant per la jornada d’avui que arriba després que les assistències no hagin pogut tocar els vehicles. L’etapa, entre Uyuni i Salta, serà una de les més llargues de la present edició del Dakar, amb 892 quilòmetres en total, dels quals 492 cronometrats.

En l’apartat de motos, Cristian España (KTM) segueix endavant amb força i ahir va guanyar una plaça en la classificació general, en la qual ara ocupa el lloc 22è, a més de dues hores del líder, el britànic Sam Sunderland. España és el líder de la seva categoria (Marató) i va cremant etapes per aconseguir l’objectiu d’arribar a Buenos Aires en la seva segona participació. En la jornada amb final a Uyuni, l’andorrà va ser 24è, a 22’43’’ del vencedor, el nord-americà d’Honda, Ricky Brabec, i quedant just per darrere de Laia Sanz. El resident Joan Barreda (Honda), sense opcions al triomf, va classificar-se en quart lloc i ara és novè de la general, a 1 h 14’47’’ de Sunderland.

En camions Albert Llovera (Bonver Dakar Project) i Jordi Ginesta (Team Boucou) seguien encara durant l’etapa al tancament d’edició.

tracking