esquí

Àxel Esteve suma el quart triomf de la temporada

L’esquiador s’imposa al gegant FIS d’Auron per només 8 dècimes

Àxel Esteve suma el quart triomf de la temporadaFAE

Nova victòria d’Àxel Esteve. El jove corredor de 22 anys es va imposar ahir al gegant FIS d’Auron després de superar per només vuit dècimes el segon classificat, l’italià Antonio Fantino, amb una gran segona mànega. Així, l’an-dor­­rà va sumar el quart d’aquesta temporada i el novè podi del curs en el seu compte particular. Per la seva part, Josh Alayrach va ser el següent corredor de la Federació andorrana més destacat a Auron ahir després d’obtenir una 15a posició, a 2’’26 d’Esteve. El van seguir Kevin Courrieu, que va acabar en el 29è lloc, a 4’’89 del seu company, i Aria Missé, que va ser 35è, a 5’’32.

Per altra banda, ahir es va disputar a l’estació suïssa de Wengen un gegant de Copa d’Europa amb una actuació discreta dels dos corredors andorrans presents. Marc Oliveras va finalitzar en la 57a posició, a 3’’46 del guanyador de la prova, l’italià Matia Casse, i Joan Verdú va caure fins a la 68a plaça, a 4’’19 del més ràpid. Van completar la prova un total de 78 corredors. “Verdú ha fet errades importants en llocs clau i Oliveras ha estat una mica millor, però igualment estem lluny”, analitzava l’entrenador dels corredors, Max Tissot.

En esquí de fons, Carola Vila i Irineu Esteve competeixen avui en els 5 km patinador júnior i 10 km patinadors OPA de Copa d’Europa, respectivament, a Planica (Eslovènia). Ahir, van preparar la prova fent una cursa esprint d’1,2 km en què Vila va ser 39a i Esteve 89è.