Bàsquet

Triomf clau del Barça amb el Darussafaka

Els blaugrana empaten amb l’Adanolu EFES i l’Estrella Roja a la vuitena plaça

El Barça va acabar bé l’any amb una important victòria al Palau Blaugrana davant el Darüssafaka (82 a 77) i tanca amb un triomf la primera volta de l’Eurolliga.

Els homes de Bartzokas –el tècnic blaugrana va superar en el darrer moment una grip i va poder dirigir el seu conjunt– van patir de valent per controlar un partit boig davant un conjunt visitant que va donar molta guerra i que mai va abaixar els braços.

Els turcs va ser els dominadors en els vint primers minuts, i van arribar al descans amb un marcador favorable i un avantatge de cinc punts (40 a 45). El Barça però encara tenia molt partit per endavant i era conscient de la importància de no acomiadar l’any amb una nova desfeta. La segona part va ser on realment els culers es van fer amb el partit. Ante Tomic va aparèixer per rescatar el seu equip. Els blaugrana van sortir amb la cinquena marxa posada i van fer un parcial de 14 a 0 gràcies a triples de Justin Doellman, Juan Carlos Navarro i Tyrese Rice, que va aconseguir fins i tot un 3+1. No obstant això, el guerrer Darüssafaka es va aconseguir refer i va eixugar la diferència tornant a posar-se per davant al marcador. Un partit boig. Un partit d’alternances on el Barça s’hi jugava la vida.

El Barça va poder salvar els mobles al final gràcies al pivot Ante Tomic, que va ser l’home més destacat i va acabar el duel amb 16 punts i 23 de valoració, com també Aleksandar Vezenkov, amb 12 punts, i l’incombustible base nord-americà Ryce, amb 13 punts.

La victòria permet al Barça tancar la primera volta amb bones vibracions i un global de 7 triomfs i 8 derrotes que el posen de ple en la frontera del vuit millors equips de la competició. Ara mateix comparteix la vuitena plaça amb Adanolu EFES i Estrella Roja, tots amb el mateix balanç.