Bàsquet

El Poliesportiu, talismà del MoraBanc

El base dels tricolors Schreiner atribueix a l’‘efecte sisè home’ la bona ratxa a les instal·lacions

El Poliesportiu, talismà del MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El base del MoraBanc Andorra Thomas Schreiner veu el Poliesportiu com el talismà del conjunt que dirigeix Joan Peñarroya. I no n’hi ha per a menys atès que les instal·lacions, de moment, no han viscut cap desfeta local en set duels. “És més fàcil competir aquí amb la gent que ho dona tot i gaudim quan juguem a casa. Volem mantenir intacta aquesta ratxa. Ara bé, necessitem plasmar l’estil de casa a fora i demà contra el Tenerife és un bon dia per fer-ho”, explica l’austríac.

Els tricolors estan a una victòria d’igualar el millor inici del MoraBanc a l’ACB. Un rècord que de moment ostenta la temporada 1993-1994 amb 8 victòries a casa consecutives. Els homes d’Edu Torres, des del triomf per 106 a 90 davant el Saragossa el 5 de desembre del 1993 (jornada 14 de lliga), van mantenir imbatut el Poliesportiu fins al 14 d’abril del 1994, quan van caure en el compromís del play-off amb l’Ourense (68-81). “L’equip se sent molt acaronat jugant a casa, canalitzem molt millor la nostra energia en els partits al Principat que no pas a fora. Igualment el nostre camp fa goig quan està entregat, com per exemple dimarts passat contra l’Unicaja , i així és un plaer competir. Un camp entregat i ple que fa soroll, un camp que se sent indentificat amb els jugadors que hi ha sobre l’entarimat. Ara ho hem de mantenir, continuar així tot i que probablement perdrem algun partit a casa, però serà molt difícil de guanyar-nos”, va descriure Peñarroya amb referència a les sensacions que desprèn l’equip aquesta temporada a casa.

El conjunt del Principat és a punt d’assolir una altra fita més si guanya el proper partit al Poliesportiu, que serà el 15 de gener amb la visita del Reial Betis. Els tricolor tancarien la primera volta de la competició imbatuts a casa, fet que nomès han aconseguit aquesta temporada Madrid i Barça. En els darrers 10 anys de competició, només set clubs han aconseguit tancar la primera volta sense perdre a la seva pista. Per tant, si els tricolor guanyen el Reial Betis s’afegiran a aquest selecte club format per València Basket, Unicaja de Màlaga, Reial Madrid, FC Barcelona, Baskonia, Bilbao Basket i Akasvayu Girona.

Suma i segueix perquè un triomf del MoraBanc contra els sevillans a la jornada 17 suposaria també igualar el millor inici del club andorrà al Poliesportiu en la seva trajectòria a l’ACB, tancar la primera volta invicte al Poliesportiu i al mateix temps igualarà la novena millor arrencada de la competició com a local amb un 8 a 0 en 10 anys. El millor inici de la història de la Lliga espanyola de bàsquet està en 17 triomfs consecutius com a local. Un rècord que ostenten el Madrid (2010-2011) i l’FC Barcelona (2009-2010).

TRES DUELS FINS AL TALL DE COPA

Una altra fita que poden assolir aquesta temporada els homes de Joan Peñarroya és anar a la Copa del rei. De moment són setens, amb 8 triomfs i 5 derrotes. El mateix balanç que el sisè (Unicaja) i el cinquè (Baskonia). Queden tres partits fins al tall per anar a aquesta competició i els tricolors s’hauran d’enfrontar demà al Tenerife, el 8 de gener visitaran la pista del Reial Madrid i el 15 de gener reben el Reial Betis al Poliesportiu. Si es conrea un triomf en aquests tres partits i se situa el caseller amb 9 victòries es podria anar a Vitòria, amb 10, però, el bitllet és segur.

tracking