ACB Lliga Endesa

Salvaguardar el fortí

El MoraBanc Andorra vol acomiadar el darrer partit de l’any a casa amb una victòria davant l’Unicaja que mantingui inexpugnable el Poliesportiu

Salvaguardar el fortíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Morabanc Andorra vol acomiadar el 2016 de la millor manera possible. El conjunt dirigit per Joan Peñarroya aspira a aconseguir avui un triomf a casa (21.00 hores) davant l’Unicaja de Màlaga en el darrer partit de l’any al Poliesportiu.

De moment cap equip que ha passat per Andorra ha pogut tornar amb una victòria al sarró. 6 triomfs locals de 6 partits jugats que demostren la dificultat de visitar el Principat. Avui l’objectiu dels de Peñarroya és clar: mantenir el fortí. “Esperem fer-ho i que quan acabi el partit poder comptar amb un triomf més. Tenim l’ambició i tenim l’experiència que si fem bé les coses, i tenim la capacitat de patir que hem mostrat al Poliesportiu tots junts, segur que tindrem l’oportunitat d’imposar-nos als malaguenys”, va explicar el tècnic de Terrassa.

El conjunt tricolor ha comptat amb més d’una setmana per preparar el duel. Una setmana atípica de competició ja que avui s’enfronta a l’Unicaja i divendres a l’Iberostar Tenerife. “Tenim dos partits però nosaltres hem preparat a consciència el d’avui. L’equip està bé, ha entrenat perfectament, fins i tot massa. Sens dubte és el partit que hem tingut més dies per preparar”, va relatar Peñarroya.

L’Unicaja de Màlaga es troba una posició per sobre a la classificació, és sisè amb un triomf més (8), destaca en el rebot ofensiu –segon millor conjunt de la competició– i arriba amb la plantilla sencera. L’aler-pivot del MoraBanc Thanasi Antetokopunmpo va assegurar que estan preparats per tornar a competir després de la derrota a Saragossa i va deixar clar que serà un duel físic: “Ho hem de donar tot, estem a casa, estem mentalment preparats però preveig un joc molt físic i per això hem d’estar al nivell i competir al màxim. És un partit important, no tan sols pel que fa a la classificació per a la Copa.”

Els malaguenys necessiten un triomf per consolidar les seves aspiracions per a la Copa, sobretot per intentar ascendir als quatre primers llocs i així evitar Barça i Madrid en els emparellaments d’aquesta competició. Un desig semblant al dels andorrans, que volen consolidar la seva plaça per a la Copa. “L’Unicaja no té el nom del Barça o del Reial Madrid, però després d’aquests és dels conjunts que estan al seu darrere. Si ells no van a la Copa és un drama, si nosaltres hi anem serà una festa. Avui és un dia per gaudir d’un bon espectacle, ho donarem tot perquè la gent marxi satisfeta”, va dir el tècnic.

QUART PARTIT

Nacho Mar­tín es perd el darrer duel de l’any al Poliesportiu per un esquinç al turmell que es va fer en el darrer tram de l’entrenament de diumenge. Martín esperava reaparèixer a la jornada 14 però el peu esquerre li continua fent la guitza i sumarà amb la d’avui quatre jornades sense jugar després que una tendinitis li hagi fet perdre’s les 3 jornades anteriors. “Comptàvem que reaparegués avui contra el Màlaga, tenir tantes jornades la seva baixa és un veritable contratemps”, va explicar Peñarroya.

tracking