'Freeride'

Els hereus de Dani Fornell

El futur del ‘freeride’ andorrà està assegurat amb una nova fornada de joves que segueixen l’estela del màxim exponent del país d’aquesta disciplina

Els hereus de Dani Fornell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur del freeride a Andorra està assegurat amb la nova fornada d’esquiadors del país que han apostat per aquesta disciplina. Quatre joves (Guim Campeny, Tomi Moreno, Pep Naudi i Joan Aracil), amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys, segueixen l’estela de Dani Fornell, el màxim exponent del país de l’esquí forapista, un esport que asseguren que enganxa per l’adrenalina que produeix.

La nova temporada s’enceta a final de gener a França, concretament a Chamonix, amb la prova del Freeride Junior Tour puntuable amb tres estrelles. Aquesta prova suposarà l’inici d’una temporada que cada rider ha planificat en funció dels objectius però també del pressupost. I és que aquesta modalitat no s’engloba dins la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i els esportistes no reben subvencions –tampoc de Govern– pels viatges. La injecció econòmica prové dels patrocinadors, que assumeixen les despeses en material.

El més ambiciós quant a nombre de proves és l’esquiador Guim Campeny, que vol participar a totes les proves de 3 estrelles del calendari Freeride Junior Tour, sis curses en total. També vol prendre part en el Campionat del Món que es fa a Grandvalira al febrer, més el Nacional de França. “L’objectiu és proclamar-me campió del món a Andorra i aprendre molt. A llarg termini arribar al World Tour i mantenir-m’hi”, va explicar Campeny.

Per la seva part, Tomi Moreno i Pep Naudi tenen un calendari similar. Ambdós participaran en 5 competicions: 4 proves de 3 estrelles del Freeride Junior Tour i el Mundial de casa. Però cadascú té aspiracions diferents. Moreno vol gaudir de la competició i sobretot “treure’m la pressió de sobre perquè l’any passat em va afectar molt”, mentre que Naudi, únic representant en surf de neu, vol “revalidar el títol de campió del món de l’any passat i intentar guanyar alguna prova del Tour. Sé que puc aconseguir-ho”.

Per al més jove de tots, Joan Aracil, de 16 anys, és el primer any i vol agafar experiència. Per això competirà a 4 proves del Pirineu, i depenent dels resultats es plantejarà alguna competició a França. “Vull agafar ritme i demanaré consell als companys”, va relatar Aracil, que també fa BTT.

tracking