ACB Lliga Endesa

El MoraBanc guanya el Barça

El MoraBanc destrossa la mala ratxa contra el Barça Lassa amb un partidàs que li permet seguir invicte a casa

Mai por. El MoraBanc Andorra va fer bo l’eslògan de la temporada per sumar una victòria grossa. I de prestigi. L’equip ja té el gran triomf que tothom buscava des de fa temps. Contra un gran, el Barça Lassa, que va vendre cara la derrota (87-80) i que va sucumbir davant el partidàs dels homes de Joan Peñarroya –sense Nacho Martín, a més– i una afició calenta que va gaudir com mai. El pas endavant de l’equip està fet. Ara cal refermar-lo a fora. Al Poliesportiu està vist que ningú no guanya (6 de 6). Per molt Barça que es digui i que la història estigui en contra.

El MoraBanc va jugar un bon primer quart, liderat per Oh là là Albicy, que va tirar més de la seva faceta anotadora (8 punts) que de la d’assistent. En atac els homes de Joan Peñarroya anotaven amb relativa comoditat, amb els punts repartits. En defensa, en canvi, algunes llacunes facilitaven cistelles fàcils dels blaugrana –ahir de groc–, que van trobar Ante Tomic com a referent a la pintura. Shermadini, en el duel de colossos a la zona, de seguida es va carregar amb dos personals i Stevic va patir més quan li va tocar defensar el croat. El MoraBanc va dur la iniciativa en el marcador i ja en el segon quart –el primer va acabar 22 a 18– els de Peñarroya van arribar a manar de 8 punts (29-11) amb la segona unitat en pista. Un parcial de 0 a 7 va tornar a igualar el marcador, però a la pista es veia un MoraBanc molt motivat, intens i que va protagonitzar algunes accions de mèrit, com ara robatoris de pilota de David Navarro o un parell de taps de Walker que van fer esclatar un Poliesportiu d’Andorra amb la millor entrada de la temporada. El Barça, amb un pobre 2 de 10 en triples al descans, es veia superat per la intensitat local. Als blaugrana, sense Navarro ni Perperoglou i després de jugar, i perdre, divendres a Turquia, se’ls notava poc actius. Al descans, sis punts d’avantatge per als de Peñarroya. Mai por.

I no n’hi va haver en l’inici del tercer quart. El Barça no intimidava i el MoraBanc mantenia el seu encert en atac, amb un Antetokounmpo destacant en punts i intensitat. El gran handicap va arribar amb la tercera personal de Shermadini, que va aprofitar Tomic per fer molt de mal al pal baix. Stevic li va donar rèplica d’entrada en atac, però a poc a poc les distàncies es van anar eixugant. I sense seguretat al darrere al MoraBanc li va costar més també anotar. Tocava ser fort. I aquí va aparèixer Antetokounmpo per clavar-li un tap in your face a Vezenkov en la darrera jugada del tercer quart. 60 a 58 i tot obert.

Jelinek va obrir els últims deu minuts amb una esmaixada i Burjanadze, amb dos triples consecutius, van fer esclatar el pavelló (70-62) i Bartzokas, que havia d’aturar el partit i posar en pista Tomic. Ràpidament Peñarroya va moure fitxa i va fer entrar Shermadini. Però ahir el protagonisme era més per al joc exterior (75-67). Quatre punts seguits dels blaugrana –Rice apareixia– i l’augment de la intensitat defensiva van neguitejar el MoraBanc. Però va sorgir Albicy. Triple, recuperació i assistència màgica a Shermadini per fer somiar en la victòria (82 a 75, a 1’28’’). Mai por. El Poliesportiu era un festa. Rebot de Burjanadze, tirs lliures de Jelinek i festival a la pista (84-77). Rice va voler allargar l’emoció amb un triple, pero Albicy i Jelinek van sentenciar la millor victòria del MoraBanc. El transatlàntic estava enfonsat.