esquí

Gutiérrez s'estrena en Copa d'Europa amb un 21è lloc

L’andorrana no té el seu millor dia en el primer eslàlom a Trysil i es deixa dos segons respecte a les més ràpides

Gutiérrez s'estrena en Copa d'Europa amb un 21è llocFAE

Mireia Gutiérrez no va tenir el millor debut possible aquesta temporada en Copa d’Europa. L’esquiadora andorrana va competir ahir a l’estació de Trysil (Noruega) en el primer eslàlom dels dos que té previst fer, i va acabar en la 21a posició. Gutiér­rez va marcar un temps d’1’53’’29, quedant a 2’’39 del millor registre de la cursa, fet per la corredora local Maren Skjoeld (1’50’’90).

L’entrenador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Simon Bastelica, explicava que volen posar el llistó més amunt en la competició continental. “Hem d’esperar més perquè la Mimi té marge de millora. El nivell en Copa d’Europa és més alt del que jo em pensava i haurà d’augmentar el ritme”, indicava el tècnic, que hi afegia que la intenció és trobar-se a un rendiment “òptim” al gener.

D’altra banda, Àxel Esteve va repetir victòria diumenge a la matinada en el segon eslàlom FIS que va disputar a l’estació canadenca de Norquay. L’esquiador del Principat va marcar un temps de 1’35’’46, sent l’únic corredor que va baixar dels 45 segons en la primera mànega (44’’75), cosa que li va permetre tenir més marge de cara a la segona, i va deixar el segon a 84 dècimes. El corredor sumava així el segon triomf consecutiu i el tercer podi per a la FAE aquesta temporada. Per la seva part, Josh Alayrach va ser cinquè (1’37’’50), mentre que Xavi Salvadores i Robert Solsona no van acabar la primera mànega.