Olimpisme

Jaume Martí es planteja optar a un nou mandat al capdavant del COA

El dirigent espera per fer el pas definitiu la constitució del nou ple, el 9 de gener

Jaume Martí es planteja optar a un nou mandat al capdavant del COA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va celebrar dimarts passat la darrera assemblea general de l’actual ple, en la qual es va definir el calendari electoral que s’obrirà el 12 de desembre i que ha de portar a les eleccions a la presidència de l’entitat, programades per al 25 de gener. Jaume Martí es planteja aspirar a un nou mandat de quatre anys al capdavant del moviment olímpic andorrà, tot i que no farà el pas definitiu fins que no es constitueixi el nou ple, el 9 de gener. “La idea és tornar-me a presentar, però a hores d’ara no sé quins electors tindré, en conec una part, només, perquè no hi ha encara tots els representants de les federacions. Un cop es constitueixi el ple si consideren que he fet una bona feina i volen que segueixi, per mi encantat”, assegurava ahir el dirigent, que no amagava que l’il·lusionaria agafar el repte de l’organització dels Jocs dels Petits Estats que Andorra ha d’acollir l’any 2021.

Martí és el tercer president que ha tingut el COA des de la seva fundació (els anteriors van ser Isidre Baró i Lluís Molné) i va arribar a la presidència l’any 2002, provinent de la Federació Andorrana de Vela. El 2004 va ser reelegit president i en cas de tornar a rebre la confiança el proper 25 de gener iniciaria el seu cinquè mandat al capdavant de l’entitat.

A l’assemblea de dimarts, en la qual es va acceptar com a federacions olímpiques el munta­nyisme (escalada esportiva) i el karate, esports presents a Tòquio 2020, es va aprovar el pressupost per al 2017, que inclou una partida de 145.000 euros per a la participació a les diferents competicions de l’any vinent. Aquesta partida, que hauria d’assumir Govern, permetria enviar delegació als Jocs dels Petits Estats de San Marino i als Festivals Olímpics de la Joventut Europea d’hivern (Erzurum, Turquia) i estiu (Györ, Hongria). L’endarreriment dels Jocs del Mediterrani de Tarragona fins al 2018 ha fet que no hi hagi un augment de la despesa prevista per a compe­ticions.

tracking