Fórmula 1

Rosberg toca la glòria

L’alemany de Mercedes en té prou amb un segon lloc per proclamar-se campió del món a Yas Marina i repetir la fita del seu pare

Rosberg toca la glòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nico Rosberg ja sap què és assaborir la glòria de la Fórmula 1. Ahir, en una cursa emocionant fins a les últimes voltes al Gran Premi d’Abu Dhabi, l’alemany es va proclamar campió del món per primera vegada, com va fer el seu pare, el finlandès Keke Rosberg, ara fa 34 anys.

L’alemany, que arribava al circuit de Yas Marina amb un marge de 12 punts sobre el seu company d’equip, Lewis Hamilton, en tenia prou amb un tercer lloc per assegurar el títol, sempre que l’anglès obtingués el triomf. Tot i això, Rosberg no es va conformar amb el que hi havia i va voler lluitar per la segona posició en tot moment. Primer al tram inicial de carrera quan Max Verstappen l’havia avançat en fer una aturada menys als boxes, i després al final quan Sebastian Vettel el va amenaçar de prendre-li el segon lloc a les últimes voltes.

Lewis Hamilton va completar una cursa perfecta i va controlar de principi a fi el seu company d’equip mantenint-lo al darrere. L’anglès va planejar l’estratègia per vèncer i a l’hora que els rivals es llancessin sobre Rosberg. Amb aquest pla va aconseguir que Vettel i Verstappen, tercer i quart ahir, respectivament, tinguessin opcions de pujar al podi, però Rosberg va aguantar estoicament la posició per obtenir el títol i Hamilton es va haver de conformar amb el triomf a l’últim Gran Premi de la temporada i una segona posició a la classificació final, a només cinc punts de Rosberg.

“Estic molt orgullós d’haver aconseguit la mateixa fita que el meu pare”, va comentar Rosberg des del podi en acabar la cursa. “Definitivament no ha estat la cursa més divertida que he tingut, amb Max [Verstappen] al principi pressionant i els nois arribant al final... L’última volta no ha estat gaire agradable i m’alegra que hagi acabat. Vull dedicar la victòria a la meva dona, moltes gràcies pel suport”, va seguir el campió del món. Finalment, l’alemany va tenir unes paraules per al company d’equip, a qui li va donar les gràcies i va felicitar. “Ha estat difícil superar-te”, va dir Rosberg a Hamilton.

Per altra banda, la cursa d’ahir també va ser especial per a dos pilots. Jenson Button i Felipe Massa van disputar la seva última carrera a la Fórmula 1. L’anglès va tenir menys sort ja que va haver d’abandonar per un trencament a la suspensió del McLaren i el brasiler va tancar la seva trajectòria amb un novè lloc.

tracking