Automobilisme

El Dakar presenta l'edició “més dura de Sud-amèrica”

De les dotze etapes de la prova sis es disputen a més de 3.000 metres

El Dakar presenta l'edició “més dura de Sud-amèrica”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 39a edició del Ral·li Dakar “serà la més dura al continent americà”, segons va anunciar ahir el director de la cursa, Étienne Lavigne, durant la presentació de la prova. I és que de les 12 etapes de competició amb les quals compta el recorregut de l’edició del 2017 –més una de descans– la meitat (sis) es disputaran a més de 3.000 metres d’alçada, amb alguns trams que superaran fins i tot els 4.000 metres. Per tant, el contrast de temperatures serà un dels principals reptes a superar per part dels pilots. També es portarà a l’extrem les seves habilitats de navegació, sobretot a la novena etapa, “la Super-Belén”, que constarà de quasi 1.000 quilòmetres entre els trams d’enllaç i els cronometrats.

El Dakar del 2017 estrenarà un nou país, el Paraguai. La seva capital, Asunción, serà el 2 de gener el punt d’inici i el 14 de gener Buenos Aires rebrà els supervivents. Els 491 participants i els 391 inscrits al ral·li travessaran tres països, Paraguai, Bolívia i l’Argentina, per recórrer gairebé 9.000 quilòmetres, dels quals més de 4.000 seran cronometrats, en menys de dues setmanes.

Els cinc representants andor­rans en aquesta edició del Dakar, el resident Cyril Despres i Andreu Cachafeiro, en cotxes, Albert Llovera i Jordi Ginesta, en camions, i Cristian España, en motos, ja saben a què s’enfrontaran en la seva nova aventura al ral·li més dur del món.

tracking