bàsquet

Protagonisme merescut

La bona arrencada del MoraBanc Andorra, que és quart classificat, permet discutir-li la condició d’equip revelació al Tenerife, segon

Protagonisme merescutFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra es troba en aquest inici de lliga en l’Olimp de la classificació ACB ocupant una de les places de la part alta. És quart, amb un balanç de 6 victòries i 2 derrotes, i està envoltat pels titans del bàsquet espanyol, com ara el Barça, el Reial Madrid, el Baskonia o el València. Els andorrans han esdevingut un dels equips “sorpresa” d’aquesta competició pel seu bon inici, com també l’Iberostar Tenerife, que és segon amb 7 victòries i 2 derrotes. Dos nouvinguts a les posicions capdavanteres de la taula que ningú va posar a les travesses abans d’encetar-se la lliga Endesa.

El combinat dirigit per Joan Peñarroya compta ara mateix amb 6 victòries en 8 partits, i si diumenge suma un nou triomf a la pista del Montakit Fuenlabrada, signarà la millor arrencada després de set temporades a la màxima competició del bàsquet espanyol. Si bé és cert que els precedents entre ambdós conjunts juguen en contra dels andorrans. I és que, des del retorn a l’ACB, han caigut en les dues darreres visites al Fernando Martín. De moment, però, amb la victòria de dissabte passat davant l’Obradoiro, el MoraBanc Andorra ha igualat el millor inici de la història del club. Ens hem de remuntar a la campanya 1993-1994, on també es va aconseguir arribar a la jornada 8 amb 6 triomfs i 2 derrotes, però al següent partit el Festina Andorra va punxar davant el Club Baloncesto Oar per 1 punt (79-80). Per tant, el partit d’aquest diumenge a la pista del Fuenlabrada pot fer assolir als andorrans una nova fita, i continuar fent créixer les expectatives d’aquesta temporada, que se centren principalment a aconseguir el bitllet per a la Copa del Rei del febrer del 2017 a Vitòria.

Un altre dels punts clau que ha situat els del Principat en una posició de privilegi a la classificació és el ple de victòries a casa. 5 de 5 al Poliesportiu d’Andorra, un registre que ja es va donar a la campanya 2014-2015 on els andor­rans van mantenir inexpugnable el seu feu des del 28 de febrer fins al 2 de maig. Precisament va ser l’Obradoiro qui va aigualir aquesta dinàmica a la següent jornada derrotant els locals 65 a 74. El veritable rècord, però, es troba a l’edició del 1993-1994, on l’equip dirigit per Edu Torres va encadenar 8 triomfs consecutius a la seva pista, 6 de lliga regular i dos de play-off pel títol. Una estadística que es perfila difícil d’aconseguir en aquest moment atès que s’hauria de vèncer els tres propers rivals que visiten el país: el Barça (11 de desembre), Unicaja de Màlaga (27 de desembre) i el més assumible, a priori, el Reial Betis (15 de gener del 2017).

tracking