futbol

El Reial Madrid, més líder

Cristiano Ronaldo apareix per sentenciar l’Atlètic amb tres gols i deixar els matalassers a 9 punts dels blancs

El Reial Madrid va ser el gran triomfador de la dotzena jornada de la lliga espa-nyola. L’equip de Zinedine Zidane va sortir a la gespa del Calderón sabent que el Barça havia empatat tristament davant el Màlaga (0-0) i que amb una victòria contra l’Atlètic en el derbi allunyava els matalassers a 9 punts i se’n distanciava de 4 dels catalans. I dit i fet. Tres gols de Cristiano Ronaldo, un de falta, un de penal i un al contraatac, van empetitir un Atlètic que avisava en la prèvia que podia tractar de tu a tu Els blancs i van acabar golejats.

El primer acte de la jornada a la part alta es va viure al Camp Nou, on es va demostrar que el Barça sense Leo Messi és menys Barça. Una indisposició de dar­rera hora amb vòmits va deixar el crac argentí fora de combat i Luis Enrique, que ja no tenia Luis Suárez per sanció, va optar per un trident amb Neymar, Alcácer i Arda. El Màlaga, que arribava al Camp Nou amb bona dinàmica de resultats, va esgarrapar un empat sense gols. El 5-4-1 de Juande Ramos, amb l’exblaugrana Sandro Ramírez en punta, va funcionar davant un Barça sense idees, previsible i que quan va tenir ocasions per obrir el marcador es va trobar davant un Carlos Kameni incommesurable. Els locals, amb possessió de pilota de gairebé el 80%, van xocar una vegada i una altra contra la muralla de l’equip de la Costa del Sol, que al minut 56 hauria pogut marcar en un contraatac de Juankar. Ni tan sols el fet de quedar-se amb deu per l’expulsió de Llorente en el minut 69 va canviar el marcador. El Barça ho va intentar fins al minut 97, però Kameni, mig lesionat, va sorgir per salvar els de Juande.

I a la nit al Calderón, Cristiano i companyia van fer els deures i amb una actuació força convincent. El 0-3 final demostra que els de Zidane van estar més consistents davant un Atlètic decebedor, que veu com s’allunya del títol, precisament en l’últim derbi de lliga al Calderón.

Cristiano Ronaldo va aparèixer per ajudar el Madrid a refermar la primera posició. El portuguès va obrir el marcador amb un xut de falta en què la tanca defensiva es va obrir (22’). El Madrid li va prendre la pilota a l’Atlètic, que no va xutar a porta en els primers 45 minuts. I així és difícil fer res. La situació va millorar per als matalassers a la represa, però un discutit penal de Savic sobre Cristiano, transformat pel portuguès, va encarrilar el duel. Perquè l’At­lètic veia com s’aproximava la segona derrota consecutiva, cosa que no passava amb Simeone de tècnic des de l’any 2012. Cristiano, amb el tercer gol, va sentenciar el derbi.