FASE DE CLASSIFICACIÓ MUNDIAL RÚSSIA 2018

Vol seguir fent la feina

Andorra intentarà mantenir la imatge mostrada en l’últim partit, davant de Suïssa, i ser competitiva
el màxim de minuts en el duel d’avui a Hongria

Vol seguir fent la feinaX. BONET / FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou examen de pes per a la selecció andorrana. Avui s’enfronta a una Hongria (18 h, Groupama Arena) que arriba al matx en dinàmica positiva després de vèncer Letònia com a visitant i situar-se tercera del grup B, només per darrere de Suïssa i Portugal, i empatada amb les Illes Fèroe. La tricolor, per la seva part, seguirà la mentalitat marcada en aquesta fase de classificació i que ha donat moments de joc esperançadors en els partits jugats a l’Estadi Nacional, especialment en el darrer, davant de Suïssa, en què va posar contra les cordes una selecció poderosa gràcies al golàs d’Àlex Martínez.

Tot i que aquell enfrontament i el d’avui seran diferents, principalment perquè Andorra no comptarà amb els avantatges de jugar com a local, el combinat andorrà mirarà de mantenir la feina feta fins al moment. “Volem donar-li continuïtat al treball realitzat, ser un equip molt competitiu que estigui molts minuts dins el partit i sobretot capaç de tenir possibilitats”, va assegurar el seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate. Per complir aquest objectiu, el tècnic tindrà la dificultat afegida de les baixes signficatives del capità, Ilde Lima, la de Marc Rebés, les dues per sanció, i la de Ludo, que arrossega molèsties. Cap no va entrar a la convocatòria, però sí que ho va fer Marc Pujol, que era dubte clar per disputar el partit per unes molèsties al turmell dret, però ahir va entrenar amb normalitat i estarà disponible. Sobre les baixes, Koldo indicava que “segur que ens afecten més a nosaltres que a la resta pel nostre nombre de jugadors seleccionables, però estic convençut que els que surtin ho faran igual que la resta”.

Pel que fa a les especificitats d’Hongria, Koldo tenia clar que es trobarà “un equip molt complet que juga amb molt equilibri”, i recordava que “han tingut un any molt bo competitivament i juguen un joc molt vistós”, especialment pel que fa a la “circulació de la pilota”. Tot i això, destacava que la màxima qualitat se la trobaran “a la part ofensiva”.

D’altra banda, a la roda de premsa prèvia al partit d’avui, un periodista local va demanar per la fama que té la selecció andor­rana de ser agressiva amb el rival. Koldo, en desacord amb l’hongarès que li ho va demanar, va respondre amb una altra pregunta: “Quantes faltes vam fer contra Suïssa? Més o menys que el rival?”. El periodista va respondre que “menys”. “És normal que quan un equip defensa més estona tingui aquesta imatge d’agressivitat, però el convido a veure el partit de demà i ho parlem”, assenyalava el tècnic andorrà en un to cordial.

Malgrat que la intenció no serà tenir la possessió de la pilota, com és habitual en el combinat nacional, Koldo espera reflectir una imatge com la de Suïssa, que permeti veure una Andorra menys agressiva físicament i més intensa defensivament. Per descomptat, va recordar que en aquest duel “confiem que puguem obtenir un resultat positiu, com sempre”.

tracking