Bàsquet

Pressupost continuista

El BC MoraBanc Andorra compta amb uns 4,3 milions d’euros per a la temporada 2016-2017, el 45% dels quals provinents del patrocini privat

Pressupost continuistaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra disposa per a la temporada 2016-2017 d’un pressupost continuista que serà de prop de 4,3 milions d’euros, uns cent mil euros més que l’any passat. Seguint la política de l’entitat presidida per Gorka Aixàs cada vegada més el patrocini privat va guanyant força i a hores d’ara, segons fonts del club, representaria un 45% dels ingressos, mentre que la resta cor­respondria a les ajudes institucionals. En aquest apartat, en el projecte de pressupost per a l’any vinent, que ha de ser ratificat en tràmit parlamentari, el Govern destina una partida “per a l’esport professional” al BC Andorra xifrada en 1.250.000 euros. La xifra no varia respecte a la temporada passada, la segona que el club va jugar a l’ACB. A banda de la subvenció directa, el BC Andor­ra també rep una partida de la societat Andorra Turisme com a promoció del país a l’exterior.

Aquest és el segon any que el club aposta per la línia continuista quant als números –quatre milions–, després de l’augment de 400.000 euros que va experimentar el pressupost l’últim exercici respecte a la temporada del retorn a l’ACB a causa de l’increment dels ingressos per televisió amb el contracte signat amb Movistar i a l’arribada de més patrocinadors privats. I és que el club està aconseguint any rere any més diners provinents de la iniciativa privada. En aquest sentit, a banda del Govern i de MoraBanc, els principals sustentadors del pressupost, el club disposa de fins a cinc patrocinadors oficials (Pyrénées, Molines Patrimonis, Naturlandia, Andorra Telecom i Catalana Occidente Assegurances), als quals s’afegeixen diversos col·laboradors i proveïdors oficials. A això s’hi ha de sumar també els abonaments dels socis i els ingressos per la venda d’entrades.

L'equip i la resta

Segons fonts del club, el 70% del pressupost d’enguany anirà destinat a la plantilla del primer equip en la tercera temporada a l’ACB, que de moment s’està desenvolupant amb uns resultats que susciten expectació: l’equip de Joan Peñarroya ha sumat quatre triomfs en sis partits i se situa en la setena jornada (la primera va descansar) en el lloc setè de la classificació, plaça que atorga el bitllet per a la Copal del Rei que es jugarà Vitòria, una de les grans il·lusions des del retorn a l’ACB, juntament amb entrar als play-off pel títol a final de la temporada.

És difícil fer una comparació entre el pressupost del MoraBanc i el de la resta de clubs que formen part de l’ACB, enguany disset. Segons informacions publicades a l’estiu, Madrid i Barça Lassa juguen en una altra lliga. Ambdós conjunts es mouen en un pressupost per temporada de prop de trenta milions d’euros (els dos equips, a banda de la lliga espanyola, també competeixen a l’Eurolliga amb l’objectiu de guanyar-la). Seguint l’estela dels dos titans del bàsquet espanyol, hi hauria un grup de quatre conjunts (Baskonia, València Bàsquet, Unicaja de Màlaga i Gran Canària) que es mourien entre els vuit i els catorze milions. Una mica més enrere hi hauria un altre grup que comptaria amb un pressupost d’entre quatre i sis milions, entre els quals el MoraBanc. A partir d’aquí es trobarien clubs amb pressupostos que es mourien entre els dos i els tres milions d’euros per temporada, sent el Manresa el més humil.

ANDREW ALBICY SE SENT MÉS CÒMODE REPARTINT ASSISTÈNCIES QUE ANOTANT

El jugador del MoraBanc Andorra Andrew Albicy es considera “un jugador altruista de tota la vida”. I la seva manera de ser, esportivament parlant, es reflecteix a la pista. En sis partits de la competició domèstica que han disputat els andorrans, ell ha esdevingut el màxim assistent de tota la lliga, amb 41 passades de qualitat, un xifra amb la qual gaudeix. “Sempre m’ha agradat més fer una assistència que un bàsquet. Em fa il·lusió veure’m en aquesta llista de l’ACB, però és una cosa normal per a mi, perquè en realitat sóc així com a jugador”, va afirmar Albicy. En aquestes jornades, ha aconseguit assistir els seus de totes les maneres possibles: després d’un bloqueig directe, per l’esquena, amb un alley-oop... però el francès no té cap predilecció: “no prefereixo un tipus de passada a un altre, però és veritat que quan fas un alley-oop, i sobretot si el fas a casa, aconsegueixes que la gent i l’equip s’exciti. Això em motiva. El que més repeteixo, però perquè forma part de l’estratègia del nostre joc, és la passada en el pick&roll amb el cinc, amb el pivot”, va explicar l’aler.

Aquesta és la primera vegada que Albicy prova la lliga espa-nyola, fins ara sempre havia jugat a França, i s’ha emportat una bona impressió. “La Lliga Endesa és la millor d’Europa. A diferència de la lliga francesa hi ha menys jugadors com jo, amb més característiques atlètiques. Cada setmana t’enfrontes a un gran equip, i això fa que hagis de donar el millor de tu mateix”, va subratllar el francès de l’equip d’Andorra.

tracking