Revàlida a ValènciaBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari ACB no ha estat condescendent amb al MoraBanc Andorra, a qui ha enviat en els dos primers desplaçaments a les pistes del Baskonia –derrota– i del València Basket –avui, 12.30 hores–. La Fonteta no és escenari propici per a l’equip andorrà (només una victòria), però els homes de Joan Peñarroya volen exhibir com a visitants les bones prestacions que han fet el Poliesportiu de moment inexpugnable (tres victòries en tres partits). Peñarroya recordava en la prèvia que “a València sempre hem jugat bons partits. És cert que no hem guanyat, pero vam jugar bé. I ara del que tenim ganes és de tornar a fer un bon ­partit i guanyar-lo”. Per aconseguir-ho, apuntava, serà clau “no desconnectar perquè si no no tindrem opcions. Ells segur que van a un partit dur, de defenses individuals agressives i intentaran castigar allà on vegin que nosaltres puguem tenir debilitats. Nosaltres sortirem a jugar de tu a tu”. Aturar el joc a la pintura dels taronja serà un dels aspectes clau per competir per la victòria. “El València té molt equilibri. Sí que és cert que té un joc interior poderós, amb Sikma, Dubljevic, Thomas, Oriola i ara Kravtsov. Però si mirem la línia exterior tenen Van Rossom, Sato, Diot, Rafa Martínez, San Emeterio... Són un equipàs”.

El MoraBanc afronta el duel amb la baixa pràcticament segura del pivot Oliver Stevic, que ha viatjat amb l’equip, però no ha entrenat durant la setmana per la lesió al bessó. El jove del B Nicola Maric ha entrat en la convocatòria de Peñarroya, que té clar que per avançar el València a la classificació (els dos tenen 3 victòries i 1 derrota) hauran de “jugar un gran partit, segurament el millor des de l’inici de la temporada”.

Elogis del rival

El tècnic del València, Pedro Martínez, que ha pogut preparar bé el duel d’avui perquè aquesta setmana no han jugat a Europa, veu un MoraBanc “candidat a classificar-se per a la Copa. Estan jugant un molt bon bàsquet, amb molt dinamisme, un bàsquet de moltíssims punts. L’Andorra s’ha reforçat molt bé, amb jugadors experts, que coneixen la lliga i mantenint un bloc, a més de l’entrenador, de la temporada passada”. Martínez espera del seu equip que tingui “equilibri” i que pugui aturar un dels punts forts del MoraBanc, l’anotació: “ells són un equip amb molta capacitat per anotar i si no els posem dificultats se sentiran molt còmodes. Hem de fer un bon partit”.

ELS PRECEDENTS

NOMÉS UNA VICTÒRIA A LA FONTETA EN QUATRE VISITES

VALÈNCIA. La Font de Sant Lluís no és territori propici per al BC Andorra. De quatre visites, l’equip andorrà, que ahir va entrenar a València (foto), només ha estat capaç de guanyar un partit. Va ser la temporada 1994-1995, amb un marcador de 67 a 73 i un Ricky Brown estel·lar (22 punts i 7 rebots). La resta de duels sempre s’han decantat a favor dels locals: 80 a 73 la primera temporada andorrana a l’ACB, i les dues últimes visites van acabar amb un 95 a 91 (Rafa Martínez i Guillem Vives van ser els estilets locals) i un 81 a 67 amb anotació més coral.

tracking