Reportatge

Primer dia al Bahrain

Joaquim ‘Purito’ Rodríguez assisteix a Croàcia per la presentació del seu nou equip, amb el qual allargarà un any més la carrera esportiva. Les bicicletes i la concentració dels ciclistes van ser protagonistes en una dia sense declaracions.

Primer dia al BahrainBETTINI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquim Purito Rodríguez va assistir ahir a un acte al qual a mitjan juliol ni ell ni ningú pensava que hi seria: la presentació del seu nou equip, el Bahrain-Mérida. La formació va explicar el seu nou projecte davant la premsa a la localitat croata de Poreç, on va reunir els seus ciclistes per a la temporada vinent, la primera, entre els quals s’hi trobava el resident a Andorra i la potència italiana Vincenzo Nibali, entre molts altres.

Cap ciclista va fer declaracions durant el transcurs de la conferència de premsa, malgrat que sí que van ser presentats un per un per l’equip directiu del Bahrain-Mérida. “És un dels corredors més importants del món perquè ha guanyat moltes curses. És difícil dir ara quines perquè en són unes quantes. Per a l’equip és transcendental, no només a les curses, sinó després d’elles perquè contagia el seu esperit a la resta de ciclistes”, assenyalaven en la de Purito, mentre ell somreia de peu per les bones paraules que li dedicaven.

Acte seguit, l’equip va mostrar les bicicletes que utilitzarien els seus competidors, que combinaven un blau fosc dominant amb retocs de vermell i blanc. A més, també van ensenyar les ulleres i el casc, tot negre. El material no va deixar indiferent ningú, però va faltar possiblement la part més important: els mallots. De moment seguiran sent un misteri els colors oficials que serviran per reconèixer Nibali, Purito i companyia a les curses.

La manca de la presentació de l’equipació va anar acompanyada d’una imatge molt curiosa: els ciclistes van tancar la jornada en un pavelló poliesportiu llançant alguns tirs a cistella i fent un partit de futbol sala. El més destacat no era que estiguessin fent equip amb aquestes activitats, sinó més aviat que cada ciclista portava posada la roba oficial del seu equip anterior. Rodríguez es deixava veure, segurament per última vegada, amb el mallot del Katusha, mentre Nibali encara lluïa el blau cel de l’Astana.

Va ser el primer dia del Bahrain-Mérida, que va iniciar amb una presentació matinal entre els ciclistes, en la qual Purito ja es feia veure com un dels que aporta el bon humor.

tracking