BÀSQUET

Arrencada amb força

El MoraBanc en cas de victòria diumenge a València igualarà el seu millor inici de temporada a l’ACB, amb quatre triomfs i una derrota

Arrencada amb forçaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria contra el Dominion Bilbao Basket ha permès al MoraBanc Andorra igualar el millor balanç del club a l’ACB un cop disputats els quatre primers partits de lliga. El 3 a 1 a la classificació només s’havia produït la temporada 1993-1994, i amb una victòria diumenge vinent a València l’equip de Joan Peñarroya igualaria la millor arrencada en les set temporades a la millor lliga d’Europa (quatre triomfs i una derrota). Només aquestes dues temporades (1993-1994 i 2016-2017) el BC Andorra tenia un balanç positiu, ja que en les altres cinc s’havia guanyat un partit i s’havien encaixat tres desfetes.

Només són dades i com asse­nyala el president, Gorka Aixàs, “el més important és com acabes la lliga, no com comences”, però el tercer projecte a l’ACB ha arrencat amb força, amb tres alegries a casa (Gran Canària, Joventut i Bilbao) i una desil·lusió (Baskonia). L’endemà de trencar la imbatibilitat del Bilbao, Aixàs apuntava que “més enllà del resultat i de com va anar el partit, destacaria que hi ha hagut molta connexió amb l’afició i l’equip. Ja dic que l’important és com acabes, però la sensació és bona i la gent gaudeix al pavelló”.

Amb referència al triomf contra l’equip basc, el president va recordar que “el Bilbao té un superequip i per això no havia perdut encara i havia guanyat bé el Barça. A més, nosaltres no els havíem derrotat mai i teníem una baixa important com era la d’Stevic, però la resta va fer un pas endavant, en especial els homes alts”. Sobre la possibilitat d’igualar la millor arrencada de la història a l’ACB si l’equip guanya a València, el dirigent va comentar que “tant de bo guanyem, però València és una pista difícil, molt similar a la del Baskonia, on vam perdre. Per això és important haver guanyat el Bilbao, perquè ara anem a València i després ens visita l’UCAM Múrcia, un altre rival complicat. El València té una plantilla de tretze jugadors i de nivell”. L’equip de la Fonteta arribarà al duel de diumenge sense l’handicap d’haver de jugar prèviament competició europea ja que els de Pedro Martínez no tornaran a l’Eurocup fins a 2 de novembre, contra l’Olimpia Lujbliana. El balanç a la pista valenciana és desfavorable per al MoraBanc, que només ha guanyat un partit (67-73, la temporada 1994-1995) en les quatre visites prèvies.

Bons números

Segons un informe elaborat pel Consell Superior d’Esports i publicat pel portal Palco23, MoraBanc, Obradoiro i UCAM Múrcia van ser els únics clubs que van tancar amb beneficis l’exercici 2014-2015. Fonts del MoraBanc van confirmar la dada i van avançar que el tancament del 2015-2016 també serà en positiu.

tracking