Bàsquet 3x3

Andorra es classifica per als quarts de l'Europeu sub-18

La selecció derrota Eslovènia i se situa entre els millors vuit combinats del continent

Andorra es classifica per als quarts de l'Europeu sub-18

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana de bàsquet 3x3 va aconseguir ahir la classificació per als quarts de final del Campionat d’Europa de la categoria després de superar Eslovènia, la segona del rànquing (21-17), en el segon partit del grup B. En el de l’estrena, l’equip que formen Alexis i Hugo Bartolomé, Èric Peña i Aaron Guzmán, havia perdut davant la República Txeca per 18 a 13. Andorra, que ja té com a premi haver-se situat entre les vuit millors seleccions del continent, espera ara rival, que sortirà avui entre l’amfitriona, Hongria, Turquia o Letònia.

El seleccionador, Èric Bartolomé, comentava sobre el partit contra Txèquia, que es va classificar com a primera de grup amb dues victòries, que “hem estat poc encertats en els llançaments curts i també hem pagat un inici poc intens”, fet que va aprofitat el rival. En el partit decisiu contra Eslovènia, l’equip va millorar. “Hem estat molt concentrats i amb bons llançaments exteriors. En defensa hem fet bones lectures dels canvis ofensius”, valorava Èric Barto­lomé.

En l’aspecte individual va destacar l’aportació d’Alexis Bartolomé, autor de 16 punts entre els dos partits, sent el màxim anotador de l’Europeu de Debrecen en la primera jornada de competició. Hugo Bartolomé va anotar 10 punts, mentre que Aaron Guzmán va aportar 6 punts i Èric Peña es va quedar en 2. Andorra jugarà demà (14.50 h) el partit de quarts.

A banda del combinat nacional i de Txèquia, Romania, primera cap de sèrie per rànquing, i França, vuitena, van assolir també el bitllet per als quarts. Andor­ra és la desena de la llista de la FIBA i es troba a la part del quadre en què se situa també Romania, amb qui podria enfrontar-se en semifinals en cas de triomf.

tracking