Ciclisme

'Purito' frega el podi a Sant Sebastià abans dels Jocs

El resident prova de trencar la cursa a menys de deu quilòmetres, però acaba quart en el seu comiat a Euskadi

'Purito' frega el podi a Sant Sebastià abans dels JocsTEAM KATUSHA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquim Purito Rodríguez es va quedar ahir a les portes de pujar al podi de la clàssica de Sant Sebastià, una de les proves amb més renom del calendari de l’UCI World Tour, en la qual va finalitzar a la quarta posició, en el que va ser l’últim test del ciclista resident abans de la disputa de la prova en ruta als Jocs Olímpics de Rio, dissabte vinent.

El català va tenir opcions a la victòria fins als darrers quilòmetres, quan l’holandès Bauke Mollema va aprofitar la indecisió del grup capdavanter, on també hi eren Alejandro Valverde i Tony Gallopin, per sorprendre i creuar en solitari la línia de meta al Boulevard amb setze segons de marge sobre el francès i el murcià. L’excessiu marcatge sobre el cor­redor del Movistar, clar favorit sobre el paper si la cursa es decidia a l’esprint, va permetre al del Trek provar un atac que va resultar ser decisiu. Poc abans, a falta de menys de 10 quilòmetres, Purito havia intentat trencar el grup sense fortuna amb un fort canvi de ritme en l’exigent pujada a Murgil Bidea.

La clàssica de Sant Sebastià, que va comptar amb la presència d’un total de nou residents, va suposar l’adéu del català al País Basc, on va guanyar la volta l’any passat. En una imatge molt semblant a la de l’arribada a París del darrer Tour de França, el català va creuar la meta en solitari i ovacionat pel públic, en un sentit reconeixement.

tracking