Natació

Mònica Ramírez perd l'últim intent de fer mínima olímpica

La nedadora no està bé als 100 lliures, la prova en què se li exigia marca, però es penja una plata i un bronze a Mataró

Mònica Ramírez perd l'últim intent de fer mínima olímpicaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Ramírez no va poder aprofitar l’última oportunitat per fer la mínima exigida pel COI en els 100 metres lliures i aconseguir la plaça per als Jocs de Rio. La nedadora no va estar bé en la distància ahir al Campionat de Catalunya júnior-Open Ciutat de Mataró (va fer 59’’87 i 1’00’’12), però es va emportar de la capital del Maresme dos podis, en els 100 esquena, segona, i els 50 lliures, tercera. A més va signar un quart lloc en els 50 esquena, a 1 centèsima de la tercera. “He vingut a passar-m’ho bé i a gaudir i ho he aconseguit. Els 100 lliures els he nedat tants cops i amb tanta pressió que era quasi impossible que no sortís bé. Però ho he fet molt bé en els 100 esquena, en què després de 4 anys torno a fer 1’05’’, i en els 50 lliures”, comentava la nedadora. Es dóna la circumstància que Ramírez apareix a la llista de sortida dels Jocs –la FINA li va atorgar plaça–, però és el COA qui no li permet participar-hi ja que no va fer la mínima exigida. Si no hi ha un canvi de darrera hora, cosa que no es preveu perquè la decisió és de la permanent del COA, Ramírez no estarà a Rio amb Pol Arias.

ÈRIC FERNÁNDEZ MALVAR TRENCARA EL RÈCORD ABSOLUT DELS 50 LLIURES

Èric Fernández Malvar va tenir una gran actuació dissabte a Mataró, on va aconseguir batre el rècord d’Andorra absolut en els 50 metres lliures, deixant-lo en 24’’16, temps que li va valer per finalitzar en tercera posició de la final. Fernández Malvar rebaixava un registre que datava de l’any 2003 en mans de Carles Ridaura (24’’44). D’altra banda, a Madrid, Anna Isal es va proclamar dissabte subcampiona d’Espanya aleví en els 100 metres esquena, amb 1’10’’47, rècord d’Andorra d’edat. Ahir, Isal va repetir gran paper, amb un quart lloc en els 200 esquena i millor marca d’Andorra aleví.

tracking