La cursa més dura d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divendres es posarà en marxa la prova més emblemàtica de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, la Ronda dels Cims, amb 170 quilòmetres de recorregut i amb 13.500 metres de desnivell positiu i negatiu, que reunirà un total 450 corredors. En només set edicions, aquesta cursa s’ha consolidat com una de les més dures del planeta.

La Ronda dels Cims ha estat enguany la primera de les curses de l’Andorra Ultra Trail a esgotar les inscripcions. I és que a més a més d’un repte esportiu de primer nivell en un marc incomparable, també és una festa. Els corredors prendran la sortida des del centre d’Ordino, punt neuràlgic de l’Andorra Ultra Trail, en l’inici de més de 30 hores de lluita contra el cronòmetre per als primers classificats per trobar un successor a Francesc Solé, el guanyador de les dues darreres edicions.

És l’inici d’una volta al Principat, arribant fins al punt més alt, el pic del Comapedrosa, de 2.942 metres d’altitud, i bordejant la frontera amb França. El sostre andorrà és un dels setze pics i colls superiors als 2.400 metres que els participants a la Ronda dels Cims afronten en un recorregut amb una altura mitjana de 2.085 metres.

La complexa orografia del terreny, que a mesura que la prova ha anat creixent ha portat els participants a les zones més indòmites d’Andorra, fa d’aquesta cursa única. Enllaçar els cims més emblemàtics permet descobrir d’una manera privilegiada la bellesa i diversitat del paisatge andorrà. Els 450 participants de la Ronda dels Cims podran gaudir d’espectaculars panoràmiques del les muntanyes andorranes, zones de minerals, prats d’alta muntanya i àrees boscoses, tarteres, glaceres, l’estany Negre i les seves basses o el llac de l’Estanyó, descobrir refugis de Sorteny, de l’Illa...

Sortida

Centre d’Ordino: divendres a les 7 hores.

Barreres horàries

Dissabte a les 9 h (26 hores de cursa): Margineda.

Diumenge a les 2 h (43 hores de cursa): refugi de l’Illa.

Diumenge a les 8 h (49 hores de cursa): el Pas de la Casa.

Diumenge a les 12 h (53 hores de cursa): vall d’Incles.

Diumenge a les 19.30 h (60,5 hores de cursa): Sorteny.

informació

Pals permesos.

13 avituallaments.

tracking