Instal·lacions

S'inicia el projecte d'un gran complex de pàdel i tennis

Comencen les obres del nou complex als terrenys adjacents al Tennis Santa Coloma

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La transformació dels terrenys que ocupa el Club de Tennis Santa Coloma ja està en marxa. L’impulsor del projecte, l’empresari Miguel Lao, va fer ahir la presentació sobre el terreny del que en els propers mesos serà el Principadel Andorra, amb l’assistència d’Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports; Marc Pons, cònsol menor d’Andor­ra la Vella, Xavier Altimir, president de la Confederació Empresarial Andorrana, i Josep Maria Cabanes, sotsdirector general d’Anbank.

Les obres, que es van posar en marxa dimecres passat, es van iniciar a la part dels terrenys adjacents als ocupats pel Tennis Santa Coloma, arrendatari d’una part de la superfície que ocuparà el nou complex fins al 31 de desembre. “Amb el club no hi ha hagut acord tot i que només els queden sis mesos de contracte. Si no s’ar­riba a un acord nosaltres seguirem avançant amb el projecte i començarem a treballar a la resta dels terreny a partir del gener”, explicava Lao.

L’empresari va anunciar que manté les condicions preferencials amb els actuals socis del club, part dels quals van fer arribar el 30 de juny una carta a la directiva en la qual es posicionen “a favor d’acceptar la proposta de la societat Principadel”, ja que “millora notablement l’oferta existent actualment”. A la carta es parla de “confusió generada” cap als socis “per falta d’informació i informacions errònies”, i se sol·licita als actuals dirigents una nova assemblea per estudiar la proposta de Lao. La darrera, celebrada el 31 de maig, va tancar-se sense acord després que els socis sol·licitessin més informació per escrit sobre el projecte. La data per a la propera encara és una incògnita, però tot i això Lao assegurava que demanarà que es voti a mà alçada “perquè en el cas de sortir no els socis que optin pel sí puguin beneficiar-se de les condicions ofertes”.

El que ja és definitiu és que l’escola de tennis que dirigeix Jean-Baptiste Poux a les instal·lacions del Santa Coloma quedarà desvinculada del projecte de Lao. Poux té avançat un acord que podria anunciar la setmana vinent per continuar amb la seva activitat en un indret “molt més cèntric” d’Andorra la Vella. “No hem arribat a un acord. És una llàstima perquè crec que hauríem pogut fer un molt bon tàndem i tirar endavant un projecte molt interessant”, indicava ahir al Diari Poux. També segueix cercant uns ter­renys alternatius l’exvicepresident del club Patrick Garcia. Poux explicava que ahir mateix al matí es va reunir amb Garcia per buscar “nexes en comú” de cara a una futura unió dels dos projectes que han iniciat separadament.

Mentrestant, les obres del nou complex esportiu avancen. Si es compleixen els terminis marcats pels seus responsables podrien estar llestes el mes de maig de l’any vinent, quatre mesos abans de rebre el primer gran esdeveniment que tindrà lloc al nou recinte, el World Padel Tour. Un esdeveniment que ja té dates, del 12 al 17 de setembre del 2017, i que visitarà el Principat durant els propers tres anys, prorrogables a tres més. Lao també anunciava que hi ha negociacions avançades perquè la polivalent instal·lació aculli, també a partir de l’any vinent, un torneig de tennis de les Challenger Series del circuit professional de l’ATP.

El projecte Principadel Andorra consta de sis pistes de pàdel, cinc de les quals cobertes i climatitzades, i una amb capacitat per a la instal·lació d’unes graderies amb les especificacions marcades per World Padel Tour. La instal·lació comptarà, a més, amb tres pistes de tennis ja existents renovades i cobertes i amb molta probabilitat amb dues pistes d’esquaix. Tot acompanyat d’un edifici de 1.500 metres quadrats amb una zona de restauració, un establiment esportiu, un gimnàs , un club social i els vestuaris. Les instal·lacions també disposaran d’un jardí de 1.300 metres quadrats. “És un repte important, però pot aportar molt a Andorra a través de l’esport, aquest país té el potencial per acollir projectes com aquest”, indicava Miguel Lao.

S'inicia el projecte d'un gran complex de pàdel i tennis

S'inicia el projecte d'un gran complex de pàdel i tennis

tracking