La UE Santa Coloma cau amb el cap ben alt

Els d’Emiliano competeixen contra una Lokomotiva superior i troben recompensa en el gol de Reis

La UE Santa Coloma cau amb el cap ben altXavier Pujol

Andorra la Vella

La UE Santa Coloma va caure ahir der­rotada (1-3) contra la Lokomotiva de Zagreb en el partit d’anada de la primera ronda de l’Europa League. Un duel en el qual el conjunt croat va plasmar la seva superioritat en el darrer tram del partit i en què Pedro Reis va trobar un gol en el descompte que va fer mèrits a l’entrega del conjunt d’Emiliano González.

La UE saltava al Comunal coneixedora del potencial croat, amb un bon grapat d’internacionals sub-21. Ben aviat va quedar demostrat que les bandes portarien de corcoll la defensa andor­rana. Grezda per la dreta i Çekiçi per l’esquerra desequilibraven constantment buscant Maric, nou de referència i autor de dos gols. L’eliminatòria es va començar a tòrcer abans dels vint minuts, amb un penal comès per Joan Salomó sobre Çekiçi. Iván Perianez va aturar el llançament de Maric, però el rebot va caure als peus del davanter, que no va perdonar a porteria buida. Fins llavors el conjunt de Zagreb només s’havia apropat a la porteria colomenca amb un xut llunyà de Fiolic ben resolt per Perianez.

Aconseguit l’objectiu d’obrir el marcador en camp contrari, la Lokomotiva va optar per l’elaboració i reduir revolucions. El bon desplegament tàctic i l’entrega física va permetre als d’Emiliano no partir en excés fins que ben entrada la segona meitat el conjunt visitant va aprofitar dues errades per ampliar el seu avantatge. Primer Prenga (65’) va rematar dins l’àrea petita un servei des de la cantonada prolongat per Maric, i de nou el davanter centre va establir el 3 a 0 en culminar també lliure de marcatge una nova internada de Çekiçi. Amb el partit sentenciat Perianez i Jordi Rubio es van convertir en protagonistes fins al gol de Reis. El porter va evitar una major golejada i Jordi Rubio, dubte fins a última hora per motius personals, va enviar un llançament de falta al pal.

“És per estar satisfets per la feina que ha fet l’equip, hem aconseguit un gol que ha estat un premi per a nosaltres”, comentava Emiliano, que reconeixia que tot i la superioritat croata “l’equip ha tingut mala sort al penal i no hem estat encertats en els altres dos gols”. La UE viatjarà la setmana que ve a Zagreb per disputar la tornada. Un enfrontament que no serà a l’habitual estadi de la Lokomotiva, sinó al Maksimir del Dinamo, escenari de Champions amb capacitat per a 40.000 espectadors.

L'FC LUSITANS SORPRÈN D'INICI PERÒ EL DOMZALE SAP REACCIONAR

El Lusitans va caure (3-1) a Eslovènia contra el Domzale tot i que es va posar ben aviat per davant en el marcador amb el gol inicial de Luizao, que va aprofitar amb una bona rematada a la mitja volta una pilota morta a l’àrea, quan només s’havien disputat cinc minuts de joc. L’equip eslovè, però, va mitigar amb contundència qualsevol indici de sorpresa. Dobrovoljc va aconseguir la igualada només sis minuts després del 0 a 1, i abans de la mitja hora Horic ja havia aconseguit capgirar el resultat. La sentència va arribar abans d’enfilar el camí dels vestidors, quan Crni va ser l’encarregat de col·locar el 3 a 1 definitiu en el minut 43. Superat l’ensurt inicial i amb el partit controlat, el Domzale es va dedicar a mantenir la pilota durant els segons 45 minuts pensant més a evitar qualsevol contratemps que obrís les opcions del Lusitans amb vista a la tornada de dijous vinent a l’estadi Comunal que no pas a ampliar l’avantatge en el marcador.