Bàsquet

El MoraBanc fitxa el georgià Burjanadze

L’aler pivot, de 22 anys i dos metres d’alçada, ha estat el tercer jugador més valorat de LEB or

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Beka Burjanadze, ala pivot georgià de 22 anys i dos metres d’alçada, s’apunta a la pintura del MoraBanc Andorra per a la temporada vinent. El club va anunciar ahir el fitxatge per a dos exercicis d’un home que arriba de la LEB or, on les dues darreres temporades ha militat amb el Leyma Corunya i en el qual la temporada passada va ser el tercer jugador més valorat de la categoria. 18,3 de valoració, amb 16,4 punts i 6,9 rebots de mitjana són les credencials amb les quals Burjanadze fa el salt de categoria de la mà del MoraBanc.

El director esportiu del club, Francesc Solana, assegurava que el fitxatge “per a nosaltres és de present i de futur. És un jugador jove que s’ha format a Espanya, que ha tingut la seva educació esportiva a Sevilla i que ha crescut amb una generació de jugadors que són molt competitius i tenen molt d’esperit. Amb la seva incorporació busquem aquesta lluita i aquesta gana d’un jugador que vol ser important a l’ACB”. Burjanadze va arribar a Espanya amb quinze anys des de l’equip de la seva ciutat, Tblisi, i s’ha format al Cajasol Sevilla. En el club andalús es va estrenar a l’ACB, on va tenir presència les temporades 2012-2013 i 2013-2014 tot i la seva joventut. Solana destacava la corpulència física de l’aler pivot, la seva capacitat de rebot i el bon llançament de tres punts, que el converteixen en un jugador versàtil. L’arribada de Burjanadze cobreix una posició que la temporada passada van ocupar el serbi Luka Bogdanovic i el britànic Daniel Clark, a qui de moment no s’ha fet cap oferta per renovar però tampoc no es vol descartar de forma categòrica.

L’arribada de Burjanadze omple una mica més una plantilla 2016-2017 que hores d’ara té set integrants. Amb ell hi ha dues incorporacions, el base francès Albicy i el repescat Guille Colom, un renovat, el pivot Shermadini, i tres homes amb un any més de contracte, els escortes David Navarro i Vojdan Stojanovski, i l’aler Betinho. En el cas dels dos últims aquesta setmana s’acabarà de confirmar si segueixen, ja que expira una clàusula de sortida que poden executar tant el club com els jugadors. Hores d’ara ningú no ha mogut fitxa, tot i que en el cas d’Stojanovski el clubs sospesa seriosament prescindir dels seus serveis. El peatge és haver d’abonar una quantitat econòmica per a la rescissió, un fet que per al MoraBanc significa un esforç suplementari. A l’altra banda de la balança hi ha el fet de desprendre’s d’una fitxa elevada d’un jugador que ha passat de ser una peça clau per a la salvació en la primera temporada ACB –va arribar a mig curs– a no ser tan determinant en el darrer exercici. El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, no descartava res per a cap dels dos jugadors tot i que admetia que la situació contractual dels dos jugadors era diferent, i que en la decisió al voltant d’Stojanovski intervenien diferents factors. “A dia d’avui la situació és igual per a tots dos jugadors”, indicava.

El jugadorha enviat avuiun vídeo per saludar l'afició i mostrarel seu entusiasme per incorporar-se a l'equip:

Oferta per Oliver

Aixàs confirmava que el base català de l’Herbalife Gran Canària Albert Oliver té una oferta del club. Oliver, que tot i els seus 38 anys està jugant a molt bon nivell, acaba contracte i veu de bon ull poder venir al Principat. Amb tot, està a l’expectativa d’una possible oferta de renovació canària, que en principi té la intenció d’exercir el dret de tempteig. Les possibilitats andorranes dependran de si es pot competir amb la proposta insular.

ENTREGA DE 10.000 EUROS SOLIDARIS A UNICEF A ANDORRA

El club va entregar ahir a Unicef Andorra un donatiu de 10.000 euros corresponents a les accions solidàries organitzades durant la temporada passada en virtut de l’acord de col·laboració amb l’ONG. Els diners es destinaran al projecte de l’Unicef a la República del Congo, que té com a objectiu la millora de l’accés als serveix bàsics per a les poblacions autòctones, conegudes com a pigmeus. La directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, i el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, van expressar la voluntat de seguir promovent les accions solidàries per a exercicis futurs.

El MoraBanc fitxa el georgià Burjanadze

tracking