Futbol

Més diners reclamats

L’FC Andorra ha de fer front a una demanda de 136.000 euros per part d’una entitat bancària

Més diners reclamatsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra ha de celebrar eleccions el 6 de juliol vinent enmig d’una situació econòmica molt delicada, a la qual se li ha afegit una reclamació de pes. El club informava el mes passat que tenia sis procediments judicials oberts per part de creditors per impagaments heretats d’abans que la junta gestora agafés el club. Fa pocs dies que ha conegut l’única quantitat reclamada que desconeixia i com s’esperava ha resultat ser la més important. Es tracta de 136.000 euros per part de Crèdit Andorrà. La demanda, segons informava el club al maig, és contra l’FC Andorra però també contra Emili i Antoni Puig, François Moliné, Rubén Ponce i Jacob González, membres d’anteriors juntes i equips gestors.

Hores d’ara encara no hi ha una resolució sobre aquest procediment, al contrari que ha passat amb d’altres que també van anar a la Batllia. L’Andorra també va rebre una demanda per 13.745 euros de l’empresa Eternal 3, més de 18.000 euros de Serveis Turístics, més de 43.000 euros de Josep Maria Loan, més de 5.400 euros de Viatges Vilanova i més de 15.000 euros de Carles Riu. En algun cas aquest deute s’està tornant a terminis mensuals.

La complicada situació econòmica de l’entitat, amb un dèficit reconegut per l’actual gestora de més de 121.000 euros només de la temporada passada, més les demandes de creditors, és el principal handicap perquè pugui aparèixer alguna candidatura per a les eleccions convocades per al 6 de juliol. Tot plegat amb la judicialització de la gestió de l’anterior junta directiva, quan François Moliné exercia com a president i Emili Puig era el director gerent, i sense que hi hagi novetats en el dossier des de fa temps. Hores d’ara només ha mostrat inquietud per poder estructurar la llista un grup de socis, amb el jugador Xavi Gil com un dels impulsors. Fins i tot s’ha apuntat la possibilitat d’una refundació.

Segons s’ha marcat des del club, el termini per a la presentació de candidatures arrenca dilluns i finalitzarà l’1 de juliol, quan s’obrirà un nou termini de tres dies per a la validació de les llistes presentades. Si hi hagués més d’una candidatura s’hauria de procedir a les votacions el 6 de juliol. Els requisits marquen que l’aspirant a la presidència ha de tenir el carnet de soci amb un any d’antiguitat i com a mínim la candidatura l’han de formar sis membres. Curiosament, l’actual gestora només disposa d’un cens de 21 socis que han pagat el seu carnet.

Lluís España, que es va posar al capdavant de la gestora quan va esclatar la crisi de l’entitat tricolor, l’any 2013, ha manifestat la voluntat de no encapçalar cap proposta a la vegada que assegura que vol recuperar els diners que ha posat de la seva butxaca durant aquest temps.

REPETIRÀ GRUP A PRIMERA CATALANA

Mentre l’FC Andorra es troba en un moment delicat i d’espera, la competició de la temporada vinent es comença a dibuixar. I segons publicava el web golcat.com, la Federació Catalana manté l’equip tricolor al grup 1 de primera catalana. El fet que s’hi enquadrin equips de Barcelona i Girona no agrada a l’Andorra, perquè afegeix despesa i temps en els desplaçaments. La temporada passada el club ja va demanar un canvi però no li va ser concedit. Les novetats del grup per a la temporada vinent serien l’Hermes de Montgat, el Llagostera B, el Ripollet, la UE San Juan Atlètic Montcada, el Sant Cugat, el Masnou i el Granollers.

tracking