Curses de muntanya

Tecnologia per a una Ultra Trail segura

La logística que aporta Andorra Telecom permet controlar tots els corredors

Tecnologia per a una Ultra Trail seguraANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Explica Gerard Martínez, ànima de l’Ultra Trail Vallnord, que la seguretat de tots els participants és una obsessió per als organitzadors de la cursa, que el mes vinent celebra la vuitena edició. I que Andorra Telecom, que aporta tecnologia i logística a la prova, és un col·laborador indispensable per a aquest propòsit. Ahir ambdues parts van renovar un conveni de col·laboració que es manté des de la primera edició i que entre d’altres coses permet tenir controlats tots els participants a la prova a través dels dispositius mòbils tot assegurant cobertura a tot el territori. Inclosos els llocs més inaccessibles de les muntanyes del Principat, gràcies al satèl·lit.

Martínez destacava que això no és fàcil d’aconseguir en d’altres proves del perfil de l’Ultra Trail, i parlava sobre la “voluntat d’avançar” de la parapública. Afegia que “mai no hem tingut un no” en les demandes que se’ls ha fet, que han estat creixent. El director de la parapública, Jordi Nadal, indicava que és complicat quantificar en diners la col·laboració que es presta a la prova, que hi ha molta tecnologia que es manté d’un any a un altre i que s’ha anat aportant serveis nous. Ara, deia, a l’Ultra Trail se n’ofereixen fins a tres-cents. Martínez explicava que per als corredors el mòbil és material obligatori i que a través d’una aplicació i prement un botó qualsevol participant pot contactar directament amb ell en cas d’emergència, traslladant la seva posició.

A banda de la seguretat, l’acord amb Andorra Telecom també fa possible el seguiment on-line dels corredors a través d’unes balisses que llegeixen el seu posicionament o l’streaming que va registrar en la passada edició fins a 200.000 connexions des de 95 països diferents.

tracking